Hovedinnhold

Lufthansa avlyser flyavganger

Det tyske flyselskapet Lufthansa har kansellert to av tre flyginger fredag etter at selskapets kabinansatte har varslet en 24 timers streik.

VG følger

Streiken vil være den tredje på en uke.

Tirsdag gjennomførte de kabinansattes fagforbund UFO streikeaksjoner i Berlin, Frankfurt og München. Lønnsstriden er nå så fastlåst at streiken fredag vil bli utvidet til å omfatte hele Tyskland.

De ansatte krever en lønnsøkning på 5 prosent samt visse innrømmelser i striden om bruk av deltidsansatte.

En talsmann for Lufthansa sa onsdag at selskapet ikke har planer om å komme de streikende i møte. Selskapet har tidligere tilbudt kabinansatte et lønnstillegg på 3,5 prosent, men nekter å diskutere bruken av deltidsansatte og vikarer fra andre flyselskaper.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer