Hovedinnhold

Britisk politi avslutter søk etter løve

(VG Nett) Politiet tror løven som ble observert i Essex bare var en stor villkatt.

VET DU NOE? TIPS OSS!

Etter at flere øyenvitner skal ha sett og hørt en løve søndag ettermiddag, har politiet i Essex foretatt omfattende søk etter dyret.

Men etter å ha søkt i nesten et døgn står politiet uten spor etter det store kattedyret. Mandag ettermiddag ble søket avlyst.

- Vi tror observasjonene søndag ettermiddag var en stor hus- eller villkatt, sier en talsmann til BBC.

Søkte med helikopter

Letingen begynte etter at et øyenvitne viste politiet et bilde de var sikre på var en løve.

I samarbeid med representanter fra den lokale dyrehagen, Colchester Zoo, fikk politiet bekreftet at dyret på bildet var en løve. Dyrehagen meldte at alle deres dyr er gjort rede for, skriver Daily Mail.

Politi, brannmannskaper og politihelikoptre søkte natt til mandag etter løven, men uten resultat.

- Vi har gjort omfattende søk, undersøkt områder og snakket med vitner. Likevel er det ingenting som tyder på at en løve har vært i området, sier politiets talsmann.

RYKKET UT: Politiet i Essex tar rapportene om en løs løve på alvor. Her leter de etter kattedyret i området hvor den skal ha blitt observert. Foto: Pa Photos
RYKKET UT: Politiet i Essex tar rapportene om en løs løve på alvor. Her leter de etter kattedyret i området hvor den skal ha blitt observert. Foto: Pa Photos


Hørte løvebrøl

Flere vitner har meldt om løvebrøl, og mange skal ha sett løven.

Rich Baker (39), var ute og gikk med sine to sønner på ni og elleve år da løvedramaet startet.

- En mann kom løpende mot oss og ropte at han hadde sett en løve. Han var så panisk at jeg skjønte at det ikke kunne være en spøk, sier Baker til Daily Mail.

Barna hans begynte så å rope:

- Pappa, kommer løven og tar oss?

Baker er helt sikker på at det var en løve han så.

- Det var helt sikkert en løve. Den var gylden i fargen med en stor manke, fullvoksen, og definitivt en løve. Den sto der bare og så ut til å nyte det, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer