Hovedinnhold

Serbisk domstol mottar Mladics anke

HAR ANKET: Tidligere general Ratko Mladic motsetter seg utlevering til krigsforbryterdomstolen i Haag. Foto: AP
HAR ANKET: Tidligere general Ratko Mladic motsetter seg utlevering til krigsforbryterdomstolen i Haag. Foto: AP
En serbisk domstol har mottatt krigsforbrytertiltalte Ratko Mladics anke av beslutningen om utlevering, opplyser en talskvinne.

VG følger

Det er ventet at domstolen vil behandle anken svært raskt.

En representant for serbiske justismyndigheter sa tidligere tirsdag at den bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic kan bli sendt fra Serbia til Haag i løpet av 24 timer.

- Det kan skje i løpet av 24 timer, så snart anken kommer til domstolen. Og den er ventet i dag, sier representanten til nyhetsbyrået Reuters.

- Dommerpanelet på tre vil avgjøre anken raskt. De vil nesten helt sikkert avvise den, justisministeren vil undertegne utleveringspapirene, og så sendes han ut, tilføyer representanten som krever å få være anonym.

Les også:  Luksusfengsel venter Mladic i Haag

FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia, ICTY, har tiltalt Mladic for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og andre krigsforbrytelser. Han ble arrestert nord i Serbia torsdag i forrige uke.

Rettsmyndighetene og politiet lot Mladic natt til tirsdag besøke datteren Anas grav i utkanten av Beograd. Hun tok sitt eget liv i 1994. Mladics sønn og flere barnebarn besøkte ham i fengselet i Beograd mandag.