Hovedinnhold

Scientologikirken dømt i Frankrike

UNDER PRESS: Scientologikirken er under press, også i Frankrike. Her fra kirkens hovedkvarter i Clearwater. Foto: AFP
UNDER PRESS: Scientologikirken er under press, også i Frankrike. Her fra kirkens hovedkvarter i Clearwater. Foto: AFP
Scientologikirken i Frankrike er funnet skyldig i bedrageri, men den blir ikke gjort forbudt.

VG følger

Scientologikirken ilegges en bot på 5 millioner kroner for å ha utnyttet sårbare medlemmer, men blir ikke gjort forbudt i Frankrike, heter det i dommen som ble klar tirsdag.

Lederen Alain Rosenberg får en betinget fengselsstraff på to år og en bot på i overkant av 250.000 kroner. I alt fire av kirkens ledere ble av domstolen funnet skyldig i å ha presset medlemmer til å betale store summer til kirken.

Scientologikirken er anerkjent som religion i USA, men den mangler denne statusen i Frankrike. Scientologene mener søksmålet er en trussel mot religionsfriheten, mens påtalemyndigheten ønsket at kirken skulle oppløses.

Les også:VG Netts journalister tok scientologitest

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer