Hovedinnhold

- Russisk marinekonvoi på vei til Syria

Den russiske marinen har sendt en konvoi bestående av seks krigsskip til sin marinebase i den syriske havnebyen Tartus, melder nyhetsbyrået Interfax.

VG følger

Ifølge en kilde som det russiske nyhetsbyrået har snakket med, er konvoien en del av marinens beredskapsplan.

Kilden understreker at den ikke har noe med den eskalerende situasjonen i Syria å gjøre.

- I Tartus skal skipene tanke drivstoff og fylle opp med vann og matvarer, forteller kilden.

Russland er blitt kritisert for ikke å ha kuttet sine militære bånd til Syria til tross for den voldelige konflikten som herjer landet.

Mandag skrev russiske medier at landet ikke lenger skal levere jagerfly eller andre våpen til Syria så lenge konflikten pågår.

- Så lenge situasjonen i Syria er ustabil, så vil det ikke være nye våpenoverleveringer, sa Vjatsjeslav Dzirkaln, nestsjef for den statlige tjenesten for militærteknisk samarbeid, ifølge Interfax.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer