Hovedinnhold

Bush: - Jeg har brukt samvittigheten min

(VG Nett) Torsdag brukte George W. Bush sin avskjedstale til å forklare det amerikanske folket at han alltid gjorde «det han mente var det beste»

Denne saken handler om:

Om fem dager overlater George W. Bush presidentvervet til Barack Obama, og torsdag holdt han sin siste offisielle tale som president.

Og det var en reflekterende Bush som snakket til folket om de vanskelige avgjørelsene han har måttet ta i løpet av sine åtte år i Det Hvite hus.

VGTV:Se fra talen

VG Netts lesere diskuterer:Bushs presidentperiode er snart over.

- Det er ting jeg ville gjort annerledes om jeg hadde fått muligheten. Men jeg har alltid gjort det jeg mener har vært best for landet. Jeg har brukt samvittigheten min, sa Bush ifølge SkyNews.

Les også:Lettet Bush sa takk for seg

- Greit med debatt

Bush fortalte også at terrorangrepene 11. september 2001 var med på å definere hans presidentperiode og måten han forholdt seg til jobben.

- Etterhvert som årene gikk kunne de fleste amerikanere vende tilbake til det livet de hadde før 9/11. Men jeg gjorde det aldri, sa han ifølge CNN.

Og Bush var klar på at han hadde lyktes i sin avgjørelser etter terrorangrepet.

Les også:Washington i Obama-modus

- Det er helt legitimt med en debatt om mine avgjørelser. Men resulatet taler for seg; i løpet av sju år har ikke USA opplevd noe annet terrorangrep, sa den avtroppende presidenten i den direktesendte talen.

Ønsket Obama lykke til

Talen varte i omtrent 13 minutter, og Bush avsluttet med å ønske sin etterfølger Barack Obama lykke til.

- Han er en mann som har en historie, og den vitner om det varige håpet i vårt land, sa han.

SNART FERDIG: George W. Bush holdt torsdag sin siste offisielle tale som USAs president. Foto: AFP
SNART FERDIG: George W. Bush holdt torsdag sin siste offisielle tale som USAs president. Foto: AFP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks