Hovedinnhold

Opptil 1,5 millioner barn trues av matkrise i Sahel

SULTKATASTROFE: Familie i tørkerammede Katossara i Niger. En ny sultkatastrofe er under utvikling i Sahel-beltet i Afrika. Foto: SCANPIX
SULTKATASTROFE: Familie i tørkerammede Katossara i Niger. En ny sultkatastrofe er under utvikling i Sahel-beltet i Afrika. Foto: SCANPIX
Opp til 1,5 millioner barn under fem år står i fare for å bli rammet av en alvorlig matkrise i Vest-Sahel, advarer FNs barnefond UNICEF.

- Mellom 1 og 1,5 millioner barn kan komme til å lide av akutt underernæring i år, sier UNICEFs talskvinne Marixie Mercado fredag.

Lite regn, mislykkede avlinger og tomme matlagre rammer hele regionen fra Mauritania, gjennom nordlige Senegal, Mali, Niger, Burkina Faso og nordlige Nigeria til Chad.

Virkningene av tørken er ventet å slå inn i slutten av mars, ifølge FNs barnefond. Det er et akutt behov for nødhjelp, og matlagrene må fylles opp før «gjentatte katastrofer» rammer befolkningen i Sahel-beltet, advarer FN. Om to-tre måneder kan millioner av mennesker komme til å oppleve hungernød og alvorlig underernæring.

FNs barnefond har bedt verdenssamfunnet om 119 millioner dollar i nødhjelp i 2012 for å hindre en katastrofe. Hittil har det bare fått 24 millioner dollar.

Nærmere 13 millioner mennesker står i fare for å rammes av en alvorlig matkrise som kan utløse en omfattende, humanitær krise i Sahel, ifølge organisasjonen Oxfam.

I slutten av januar offentliggjorde Unicef sin årlige rapport «Humanitarian Action for Children». Den belyser de mest alvorlige humanitære krisene som verden står overfor nå, og beskriver de landene som trenger ekstraordinær støtte. Hovedfokuset i rapporten er på barn.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks