Hovedinnhold

Pågrepet for angrepet på Frimurerlosjen

Tre unge menn er pågrepet for hærverket og avfyring av fyrverkeri mot Frimurerlosjen i Oslo etter demonstrasjonen sist lørdag.

Denne saken handler om:

Konstituert sjef for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, Øyvind Nordgaren, sier til Aftenposten.no at de tre er siktet for grovt hærverk.

Alle tre nekter for å ha vært med på hærverket, men vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag. Samtlige er over 18 år.

Les også:Pøbler angriper McDonalds-restauranter etter Israel-rykter

Brannalarmen ble utløst da en gjeng unge knuste et vindu og skjøt fyrverkeri inn i Frimurerlosjens lokaler i Oslo lørdag kveld. Det viste seg senere at fyrverkeriet ikke antente noen brann. Det var 200 barn på juletrefest i lokalene da angrepet skjedde.

De tre siktede skal være minoritetsungdommer. Ifølge Nordgaren har de tilknytning til det pakistanske gjengmiljøet i Oslo.

Les også:Voldelige demonstranter:- Ville bare vekke Norge

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks