Hovedinnhold

Israelske soldater vil ha våpenhvile

(VG Nett) Mens kampene fortsetter, vil israelske soldater ha slutt på krigen, melder Reuters.

Denne saken handler om:

- Vi håper på en ordentlig våpenhvile, så vi slipper å komme tilbake etter noen måneder bare. Vi ønsker at dette skal ta slutt, og komme hjem i god behold, og at det blir lenge til neste gang, forteller den israelske soldaten David til Reuters.

Etter 20 dager med luft- og bakkeoperasjoner i Gaza, er mange israelske soldater lei, skriver Reuters.

Uenige

Til tross for at enkelte viser tegn til framgang i det internasjonale arbeidet for å få til en våpenhvile, er ikke alle israelske soldatene klare for å avslutte krigen ennå.

- Personlig er jeg imot en våpenhvile, vi har å fullføre denne jobben, sier en israelsk soldat, som ikke ville oppgi navnet sitt, til Reuters.

Krigen fortsetter

Noen raketter traff den sørlige israelske byen Sderot torsdag morgen, nær grensen til Gaza, men ingen ble skadd.

Israelske styrker har omringet Gaza-by i mange dager, 500.000 lever i krigssonen, og de bruker tanks for å teste Hamas og andre militante gruppers motstand.

Ifølge det Hamas-styrte helsedepartementet i Gaza, er det nå 1024 omkomne palestinere. En palestinsk menneskerettighetsgruppe kan fortelle at 670 av de døde er sivile, og at minst 400 er kvinner og barn. Tretten israelere er drept. Ti soldater og tre sivile.

FNs hovedkvarter i Gaza-by ble i dag truffet av israelske granater. Tre FN-ansatte ble skadet i angrepet, opplyste en FN-talsmann.

Les mer her: - FNs hovedkontor i Gaza står i brann

FNs HOVEDKONTOR I GAZA: FN-arbeidere og palestinske brannmenn jobber med å slukke brannen etter granatangrep på FNs hovedkontor i Gaza. Foto: AP/Hatem Moussa
FNs HOVEDKONTOR I GAZA: FN-arbeidere og palestinske brannmenn jobber med å slukke brannen etter granatangrep på FNs hovedkontor i Gaza. Foto: AP/Hatem Moussa

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks