Hovedinnhold

Joshua French: - Jeg er veldig glad i Tjostolv

GLAD I TJOSTOLV: Joshua French (til høyre) ønsker å formidle at han er veldig glad i Tjostolv Moland. Foto: Scanpix
GLAD I TJOSTOLV: Joshua French (til høyre) ønsker å formidle at han er veldig glad i Tjostolv Moland. Foto: Scanpix
(VG Nett) Joshua French har understreket at han er veldig glad i meddømte Tjostolv Moland.

Denne saken handler om:

Moren til French, Kari Hilde Hodne French, har i dag snakket kort med sønnen fra fengselet i Kisangani.

- Han hadde et klart budskap han ba meg viderebringe. «Jeg er veldig glad i Tjostolv», sa han.

Les også:- Moland må få psykiatrisk behandling i Norge

Belastning

Moren til French forteller at sønnen, som nå er alene igjen på cellen, føler seg rimelig trygg fordi han har andre venner i fengselet. Men Molands sykdom de siste dagene har vært en belastning også for French, som nå er bekymret for vennens helsetilstand.

- Josh understreket at man ikke skal feste lit til det Moland har sagt de siste dagene, fordi han har kommet med ville uttalelser om å være kjente mennesker, - noe som tydelig viser at han er psykisk ustabil, sier Kari Hilde Hodne French.

Les også:Kongo-saken utsatt én uke

På sykehus

Tjostolv Molands sykdom har ført til at han er innlagt på sykehus, og har fått en sprøyte som har ført til at han har sovnet. De siste dagene har han blitt stadig dårligere, og har vært i tydelig ubalanse i retten. Han skal også ha kranglet med Joshua French, og forsøkte i går å fike til vennen i rettslokalet.

- Josh sa også at det ikke er noe som helst uvennskap mellom de to. Det som er blitt rapportert om krangler dem to imellom er utslag av Molands helsetilstand.

Familiene har opprettet en egen hjemmeside for de to Kongo-fangene, med navnet www.freemolandandfrench.com der de to familiene sammen samler inn støtte til Moland og French.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks