Hovedinnhold

Fem personer omkom i snøskred i Østerrike

<p>REDNINGSAKSJON: Redningsmannskaper driver nå søk etter at flere personer ble tatt av snøskred i Wattener Lizum i Østerrike lørdag. Fem personer er bekreftet døde. Foto: AFP</p>

REDNINGSAKSJON: Redningsmannskaper driver nå søk etter at flere personer ble tatt av snøskred i Wattener Lizum i Østerrike lørdag. Fem personer er bekreftet døde. Foto: AFP

En gruppe tsjekkiske skiløpere er blitt tatt av et snøskred i Østerrike, ifølge politiet. Opptil fem personer har mistet livet.

Flere personer er skadet i snødeskredet som skjedde i regionen Wattener Lizum - rundt tre mil sørøst for Innsbruck, opplyser en talsperson i politiet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Talsmann Helman Schutz i politiet sier til CNN at fire personer ble skadet i snøskredet, og at det var til sammen 17 personer i området da skredet rammet.

Ingen barn var i området, ifølge politiet.

Politiet har ikke opplyst hvor mange som fortsatt er begravd under snøen og det fryktes at dødstallet kommer til å stige, melder nyhetsbyrået DPA.

Myndighetene har heller ikke gått ut med tilstanden til de som ble skadd i hendelsen.

Det var en annen skiløper som så skredet og varslet nødetatene, ifølge lokale tjenestemenn. Redningsarbeidere søker etter overlevende ved hjelp av hunder og fire helikoptre.

VG følger saken.