Hovedinnhold

Bosnisk-serbisk krigsforbryter tatt

(VG Nett) Balkans tredje mest ettersøkte krigsforbryter etter Mladic og Karadzic ble torsdag arrestert på grensen mellom Bosnia og Serbia.

Denne saken handler om:

PÅGREPET: Her er den bosnisk-serbiske generalen Zdravko Tolimir avbildet i Sarajevo i 1996. Foto: AP
PÅGREPET: Her er den bosnisk-serbiske generalen Zdravko Tolimir avbildet i Sarajevo i 1996. Foto: AP

Den bosnisk-serbiske generalen Zdravko Tolimir er mistenkt for medvirkning til etnisk rensing i Bosnia mellom 1992 og 1995, melder nyhetsbyrået AP.

- Statsministeren i Republika Srpska, Milorad Dodik, har informert oss om at Zdravko Tolimir er pågrepet, sier Olga Kavran, talsperson for FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia.

Arrestasjonen øker mulighetene for at Serbia og Bosnia kan styrke båndene til EU.

General Tolimir ble siktet av domstolen i Haag i 2005 for sin medvirkning til Srebrenica-massakren i 1995, hvor det er anslått at 8000 muslimske menn ble drept.

Den arresterte Tolimir var en av den ettersøkte hærsjefen Ratko Mladics nærmeste i hæren. Mladic er fortsatt på frifot, og USA har utlovet en dusør på fem millioner dollar for informasjon som fører til arrestasjon av ham.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks