Hovedinnhold

Stoltenberg: - Dyp sorg over fire drepte i Afghanistan

- DYP SORG: Statsminister Jens Stoltenberg sier det er i dyp sorg at han har mottatt budskapet om at fire soldater er drept i Afghanistan. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Scanpix
- DYP SORG: Statsminister Jens Stoltenberg sier det er i dyp sorg at han har mottatt budskapet om at fire soldater er drept i Afghanistan. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier det er med dyp sorg han har mottatt meldingen om at fire norske soldater mistet livet i tjeneste i Afghanistan søndag.

Denne saken handler om:

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at vi har mistet fire soldater i tjeneste i Afghanistan. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende, som i dag har lidt et uerstattelig tap. Mine tanker går også til de dreptes kolleger og kamerater, sier statsminister Jens Stoltenberg.

De fire soldatene var ute på oppdrag da de kjørte på en veibombe i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan like før klokken 15, norsk tid, søndag.

Soldatene var del av det norske stabiliseringslaget i Meymaneh. Dette er det høyeste antallet soldater Norge har mistet i samme hendelse i Afghanistan.

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) sier at tapet gjør dypt inntrykk:

- I dag ble Norge rammet hardt. Tapet gjør dypt inntrykk på oss alle. Dette er tungt, og det minner oss om risikoen vi står i. Vi gjør alt som står i vår makt for soldatenes sikkerhet, men vi kan aldri gardere oss helt mot slike tap. Hendelsen i dag er en forferdelig påminnelse om dette, sier Faremo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks