Hovedinnhold

Krever influensavaksine til folk på gata

UTSATT NARKOMILJØ: Narkomane på Plata i Oslo og andre tunge narkotikamiljøer er spesielt utsatt for svineinfluensa på grunn av dårlig immunforsvar. Foto: Arkivfoto: Sara Johannessen
UTSATT NARKOMILJØ: Narkomane på Plata i Oslo og andre tunge narkotikamiljøer er spesielt utsatt for svineinfluensa på grunn av dårlig immunforsvar. Foto: Arkivfoto: Sara Johannessen
Narkomane, illegale innvandrere og andre som lever på gata, må snarest bli tildelt vaksine mot svineinfluensa, mener Foreningen for en human narkotikapolitikk.

Denne saken handler om:

Leder Arild Knutsen i foreningen forteller at mange av dem som lever på gata har dårlig allmenntilstand og derfor også dårlig immunforsvar. Narkomane som bruker sprøyter kommer bare sjelden innom feltpleien. Illegale innvandrere, asylsøkere, psykisk syke og sigøynere er også grupper som i stor grad faller utenfor det tradisjonelle helsetilbudet.

- Jeg mener at helsepersonell må ut på gata, ta tak i folk og gi dem vaksine der og da, sier han til NTB.

Les også:Obama erklærer nasjonal krisetilstand

Knutsen oppsøker daglig de mest belastede miljøene i Oslo og ser at mange ikke greier å holde kontakt med det etablerte helsevesenet. Han forteller at det samtidig er betydelig frykt for å få svineinfluensa blant disse menneskene.

- Jeg mener at nå må politikerne på banen og sørge for at denne utsatte gruppen får vaksine. Lavterskelapparatet kan ikke fortsette som før under trusselen om en pandemi. Vaksinen mot svineinfluensa må derimot snarest ut til gatefolket, sier Knutsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks