Hovedinnhold

Lesbisk stortingstopp gifter seg

KRISTIANSAND (VG) SVs Siri Hall Arnøy (26) bruker i dag landsmøtets talerstol til å si at hun og samboer Stine Helena Svendsen (22) vil gifte seg.

Denne saken handler om:

LOVE IS IN THE AIR: Stortingsrepresentant Siri Hall Arnøy (26) og Stine Helena Svendsen (22) vil gifte seg så fort en kjønnsnøytral ekteskapslov blir vedtatt. Her er de på fiskebrygga i Kristiansand i går. Foto: Kjell Inge Søreide
LOVE IS IN THE AIR: Stortingsrepresentant Siri Hall Arnøy (26) og Stine Helena Svendsen (22) vil gifte seg så fort en kjønnsnøytral ekteskapslov blir vedtatt. Her er de på fiskebrygga i Kristiansand i går. Foto: Kjell Inge Søreide

Bryllupsklokkene kimer så fort den kjønnsnøytrale ekteskapsloven får gjennomslag.

- Dette er en veldig personlig, politisk sak. Slik sett føles det passende å si fra talerstolen om vår kjærlighet og at vi skal gifte oss. Vi vil gjerne være første par ut når den nye loven får flertall, sier Hall Arnøy.

Stortingsrepresentanten lanserte i mars i fjor forslaget om å fjerne partnerskapsloven, til fordel for en ekteskapslov som ikke skiller mellom heterofile og homofile.

- Det er et enstemmig sentralstyre og programkomitè i Ap som også går inn for dette. Oslo Høyre er for. I slutten av mai fremmer vi forslaget på nytt i Stortinget, sier Hall Arnøy.

Hun håper alle stortingsrepresentantene som er for forslaget stemmer ja.

- For Høyre-representanter kan det bli vanskelig siden de sitter i regjering med KrF. Det avgjør om det blir midtsommerbryllup eller om det må et regjeringsskifte til før vi kan gifte oss, sier Hall Arnøy.

- Rørende

Hun har meldt fra på forhånd til partileder Kristin Halvorsen at hun skal fortelle om parets gifteplaner fra talerstolen.

- Det var så rørende, sier Halvorsen.

For Stine, som er nestleder i Sosialistisk Ungdom (SU), er det et poeng å ikke inngå partnerskap.

- Jeg er ikke interessert i å inngå en B-kontrakt for å få det juridiske på plass. Vi vil ha et ikke-diskriminerende lovverk, ikke en B-lov, sier hun.

At frieriet blir trukket frem i all offentlighet i Kristiansand, synes paret setter en ekstra spiss.

- Det gjør det ikke mindre spennende å si at «hør her vi elsker hverandre». Det er i dette området motkreftene er sterke, og hvor mange er veldig tydelig på at ekteskapet mellom mann og kvinne er noe helt annet enn at to av samme kjønn gifter seg,
sier Hall Arnøy.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks