Hovedinnhold

Høyre vil kvitte seg med lærere som ikke tar videreutdanning

MÅ ETTERUTDANNE SEG: Høyre vil sparke lærere som ikke tar videreutdanning. Illustrasjonsfoto. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
MÅ ETTERUTDANNE SEG: Høyre vil sparke lærere som ikke tar videreutdanning. Illustrasjonsfoto. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Høyre ønsker å innføre en plikt for lærere til å ta etter- og videreutdanning. De som ikke oppdaterer seg faglig, skal miste retten til å undervise.

Denne saken handler om:

Høyres Stefan Heggelund, som sitter i utdanningskomiteen i Oslo bystyre, sier til Klassekampen at en slik ordning vil øke statusen til læreryrket og føre til bedre rekruttering.

- Det fordrer også noe fra vår side. Vi vil mer enn doble bevilgningene til etter- og videreutdanning, understreker han.

VIL SPARKE: Stefan Heggelund fra Høyre.
VIL SPARKE: Stefan Heggelund fra Høyre.

Han mener det er viktig med rett og plikt for lærere til å etterutdanne seg.

- Det er det viktigste yrket. Lærerne utdanner framtiden til landet vårt og sørger for at elevene får muligheter i livene sine. På den måten er læreryrket unikt, sier Heggelund.

Utdanningsminister Kristin Halvorsen (SV) betegner Høyres forslag som lite fristende og peker på at Utdanningsforbundets landsmøte i vår avviste et slikt forslag om en sertifiseringsordning for lærere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks