Hovedinnhold

Venninner: Tror gjerningsmannen sendte Sigrids siste SMS

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i nesten seks døgn. Nå tror venninnene at gjerningsmannen kan ha sendt det siste livstegnet fra henne. Foto: NTB SCANPIX
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i nesten seks døgn. Nå tror venninnene at gjerningsmannen kan ha sendt det siste livstegnet fra henne. Foto: NTB SCANPIX
(VG Nett) Flere av savnede Sigrid Giskegjerde Schjetnes venninner tror ikke det var 16-åringen selv som er avsenderen av det siste sikre livstegnet.

Denne saken handler om:

Tips oss


Også politiet er gjort kjent med opplysningene jentene har kommet med, melder TV 2.

Teksten i den siste meldingen Sigrid Schjetne skal ha sendt før hun forsvant var «chiller'n hjemme». Dette mener venninnene ikke ligner 16-åringens eget språk, og mener en eventuell gjerningsmann må stå bak tekstmeldingen.

- Det er opplysninger de også har gitt til politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til TV 2.

Sendt 00.15

TV-kanalen har snakket med flere venninner, som bekrefter bekymringen de har angående SMS-en.

- Jeg tviler på at Sigrid ville brukt ordet «chiller'n», sier en av dem til TV 2.

HAR DU BILDER, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000 

Meldingen ble sendt fra Sigrids mobiltelefon klokken 00.15 natt til sist søndag, og der stopper alle spor etter henne.

Både politi, frivillige organisasjoner og frivillige letemannskaper har lett høyt og lavt etter jenta i store deler av Oslo, etter at hun ikke kom hjem fra et besøk hos en venninne natt til søndag 5. august.

Trappet ned søket

Foreløpig er det ikke funnet noen spor etter Schjetne, utover skoene, en ankelsokk og mobiltelefonen hennes som ble funnet i en barnehage langs ruten hjem.

LES ALT OM SIGRID-FORSVINNINGEN 

Politiet sier at de nå har lite konkret å gå etter, og flyttet onsdag vekten i etterforskningen over på taktisk side. Det går på bekostning av mannskaper i felten, noe som nå hovedsakelig gjennomføres av frivillige.

(Saken fortsetter under bildet)

LETER: Hundrevis av frivillige leter fortsatt etter den savnede 16-åringen. Foto: TROND SOLBERG
LETER: Hundrevis av frivillige leter fortsatt etter den savnede 16-åringen. Foto: TROND SOLBERG

Likevel håper politiet å finne den savnede jenta i live, og har mottatt 1100 tips i saken. Foreløpig har ingen av dem ført til et gjennombrudd i forsvinningsmysteriet, og politiet fikk torsdag negativt resultat fra DNA-analysen av en sokk som ble funnet i skogsområdene på Skullerud.

VGTV: Politiet: Fullt mulig å finne Sigrid i live

Sokken var lik den typen Sigrid hadde på seg da hun forsvant, men politiet sier det er lite sannsynlig at den tilhører henne.

Samtidig ble det bekreftet at den hvite ankelsokken som ble funnet i Østensjø Kanvas-Barnehage tilhørte Schjetne.

- Gjerningsmannen kan bo der

Politiet jobber nå med å skaffe seg fullstendig tilgang til Sigrids Facebook-konto, men foreløpig sier Facebook at passord og brukernavn aldri blir utlevert fra nettsamfunnet.

Flere eksperter på gjerningsmannsprofiler VG Nett har snakket med ber nå folk være oppmerksomme, og mener en gjerningsmann kan gå i blant dem.

- Det kan være at han bor der, jobber der eller har en annen tilknytning til stedet. Folk ser alltid etter ukjente personer eller folk som ikke hører til i området, derfor er det ikke sikkert han vekker mistanke, sier Gregg McCrary til VG.

McCrary har jobbet i 25 år som spesialagent i Det føderale etterforskningbyrået i USA, og har analysert over 1000 drapssaker. Han har også tilhørt den prestisjefulle Behavioral Analysis Unit - også kalt profiler-gruppen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks