Hovedinnhold

Etterlyser ny bil i Sigrid-saken

* Kan ha fått kontakt med tidligere etterlyste bileiere
* Har lett i hus og bygninger

POLITIHUSET (VG Nett) Politiet etterlyser ytterligere én bilfører som er observert i området der Sigrid Giskegjerde Schjetne antas å ha forsvunnet.

VG følger

Vet du noe om saken? Tips VG!

  • MMS/SMS: 2200
  • E-post: 2200@vg.no
  • Tlf: 22 00 00 00

AV: MARIA MIKKELSEN, TOR-ERLING THØMT RUUD, MÅLFRID BORDVIK OG KRISTINE HELLEM AANSTAD

Det opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

- Vi etterlyser en ny bil. En bilfører er observert i Låveveien i det aktuelle tidsrommet mellom tolv og halv ett, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Politiet kjenner ikke til modell eller merke, men bilen er beskrevet som burgunderrød eller vinrød. De ber bilføreren, eller andre som har kunnskap om denne bilen, om å ta kontakt.

VGTV:Politiet om Sigrid-saken: Etterlyser vinrød bil

Politiet har tidligere etterlyst to biler, den ene er en personbil som sto med lysene på utenfor barnehagen der Sigrids sko, sokk og mobiltelefon ble funnet. Nå kan de ha fått kontakt med disse bileierne.

- Vi har kunnskap om, og kontakt med, førere og eiere som kan være de tidligere etterlyste, sier Metlid.

Har lett i bygninger

Siden Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet for over ni døgn siden har politiet brukt store ressurser på saken. Men Metlid åpnet pressekonferansen med å si at de fortsatt ikke har gjort noen avgjørende funn.

- Det er fortsatt slik at vi ikke har gjort et gjennombrudd i denne saken, eller at det er en ny utvikling. Sigrid er fortsatt ikke funnet, sier Metlid.

Overfor VG bekrefter politiet at de underveis i etterforskningen blant annet har gjennomsøkt hus og bygninger.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat/NTB Scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat/NTB Scanpix


- Jeg kan bekrefte at vi i arbeidet med saken har vært inne i forskjellige hus. Undersøkelsene har så langt ikke gitt konkrete opplysninger, sier Metlid.

1700 tips

Hittil er det kommet inn over 1700 tips i saken, og politiet ber fortsatt publikum om hjelp.

- Det er særlig tips som går på personer, biler og observasjoner vi ønsker å ha fokus på nå. Det samme gjelder hvis det er personer som kan være aktuelle for politiet å vite om. Enten at man har lagt merke til noe i ettertid, eller at man har hatt kunnskap om noe tidligere, sier Metlid.

Det siste kjente livstegnet er er en SMS som ble sendt fra Sigrids mobiltelefon til en venninne klokken 00.15. Politiet har ingen ny informasjon om denne tekstmeldingen, men har tidligere sagt at de ikke kan utelukke at den er skrevet av en annen enn Sigrid selv.

Advokat Harald Stabell er engasjert for å bistå familien. Mandag sa han til VG Nett at han har hatt et sterkt møte med foreldrene til Sigrid.