Hovedinnhold

- Hele regjeringen må ta klimaansvar

KLIMAVOKTER: Kommunikasjonskonsulent i Changemaker Silje M. B. Ander. Foto: VG TV / Morten Ulekleiv Eng
KLIMAVOKTER: Kommunikasjonskonsulent i Changemaker Silje M. B. Ander. Foto: VG TV / Morten Ulekleiv Eng
(VG Nett) Changemaker og Kirkens Nødhjelp krever at flere enn miljøvernministeren nå tar klimautfordringene på alvor.

Denne saken handler om:

- Det er viktig at alle de 19 statsrådene føler et klimaansvar, og ikke bare miljøvernministeren, sier kommunikasjonskonsulent i Changemaker, Silje M. B. Ander, til VG Nett.

VG TV:Krever klimaendring fra regjeringen.

- Må redusere utslippene

I dag legger FNs klimapanel frem sin rapport om klimaendringer. Den viser blant annet at den globale oppvarmingen etter all sannsynlighet er menneskeskapt, og at temperaturene på jorda trolig vil stige med opp til seks grader de neste 100 årene.

Sammen med Kirkens Nødhjelp møtte ungdomsbevegelsen Changemaker i dag opp utenfor Regjeringskvartalet for å markere at de nå stiller klimakrav til den norske regjeringen.

- Norge må umiddelbart redusere utslippene av klimagasser, bistandspolitikken må prioritere virkningene av klimaendringer i fattige land, og Norge må arbeide aktivt for en koalisjon av ansvarlige land, som sammen forplikter seg til utslippskutt, sier kommunikasjonskonsulent i Changemaker, Silje M. B. Ander.

TETT PÅ NETT: Les hva

klimaforsker Terje Berntsen svarte leserne.

Ringte med kirkeklokker

Utenfor Regjeringskvartalet hilste de miljøvernminister Helen Bjørnøy velkommen med disse kravene da hun kom til stedet i sin regjeringsbil, samt kirkeklokkeringing fra Trefoldighetskirken bare et steinkast unna.

- Vi ringer i klokkene for å varsle om den klimakrisen fattige allerede står over. Nå må alle de 19 statsrådene ta alvoret inn over seg, forteller Ida Thomassen, som leder Changemakers klimautvalg.

I en kronikk i dagens Aftenposten kommer Changemakers med konkrete utfordringer til hver enkelt av statsrådene i regjeringen.

For eksempel blir olje- og energiministere Odd Roger Enoksen oppfordret til å gjøre Norge uavhengig av olje før det er for sent og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad blir oppfordret til å innføre krav om såkalt grønn strøm på alle landets helseforetak.

Les hele kronikken på

aftenposten.no

(VG Nett tar ikke ansvar for eksterne lenker).

SE GRAFIKK:

Så mye Co2 slipper vi ut.

SE GRAFIKK:

Slik blir jorda varmere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks