Hovedinnhold

Sølv i kokke-VM

(VG Nett) Tom Victor Gausdal (28) kokkelerte seg fram til sølvmedalje i det uoffisielle kokke-VM, Bocuse d'Or, i Lyon onsdag.

VG følger

SØLVJUBEL: Tom Victor Gausdal (28) fra Nøtterøy jubler for sølvet i det uoffisielle kokke-VM i Lyon onsdag. Foto: Reuters.
SØLVJUBEL: Tom Victor Gausdal (28) fra Nøtterøy jubler for sølvet i det uoffisielle kokke-VM i Lyon onsdag. Foto: Reuters.


Dette er den mest prestisjetunge internasjonale konkurransen for kokker.

28-årige Gausdal, som til daglig er medeier og jobber i cateringfirmaet Flavours i Oslo, har dermed gjort det meget bra over grytene i Frankrike.

Bare ett poeng skilte

Gausdal ble slått med knappest mulig margin i årets konkurranse. Kokken fra Nøtterøy oppnådde 1.112 poeng for sine retter; islandsk breiflabb og dansk kalv.

Årets gullmedaljevinner, franskmannen Serge Vieira, fikk ett poeng mer av dommerne. Og endte dermed på 1.113 poeng.

Men Gausdal deppet ikke over at kun ett fattig poeng skilte ham fra gullet.

- Jeg hadde håpet på en plass på pallen, jeg er veldig glad for sølvet, sa han.

Stolte kokketradisjoner

Gausdal mottar rundt 120.000 kroner for sølvmedaljen, og hans prestasjon føyer seg inn i rekken av norske, stolte kokketradisjoner.

Norge er sammen med Frankrike den mestvinnende nasjonen i Bocuse d'Or.

Bent Stiansen ble «verdensmester» i 1993. I 1999 gikk Terje Ness til topps. Men Norges gullrekke stopper ikke der. For to år siden, i 2003, vant også Charles Tjessem prestisjetunge Bocuse d'Or.

Norge har også tidligere innkassert en sølvmedalje i mesterskapet. Det skjedde i 1991 ved Lars Erik Underthun. Og i 1997 sikret Odd Ivar Solvold seg bronsemedaljen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer