Hovedinnhold

Lege på vakt gikk på Iron Maiden-konsert

ROCK I BERGEN: Bruce Dickinson, Janick Gers og Iron Maiden rocket Bergen onsdag kveld. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
ROCK I BERGEN: Bruce Dickinson, Janick Gers og Iron Maiden rocket Bergen onsdag kveld. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
(VG Nett) Pasienter måtte vente i kø på legevakten i opp til fire timer, mens legen selv var på konsert.

Tips oss

Før legen dro på konsert med Iron Maiden skal han ha gitt sykepleierne beskjed om at han kom til å bli forsinket på jobb. Mens legen overvar de britiske metallegendene på Koengen, satt blant annet skadede konsertgjengere i kø på legevakten, skriver Bergens Tidende.

Legen trodde han skulle klare å bytte bort både kvelds- og nattevakten på Bergen legevakt, men han fikk kun kveldsskiftet dekket opp av en annen lege.

- Da hadde jeg allerede sagt ja til å være lege på konserten. Så i åtte-tiden onsdag kveld ringte jeg en helsesekretær og fikk indikasjoner på at det var meget stille og rolig, og at jeg ikke trengte å komme før ett, sier legen til VG Nett.

Les intervju med rockelegen i fredagens VG.

- Alvorlig

Overlege Torbjørn Hiis Bergh bekrefter overfor VG Nett at han ble kjent med saken i morges, flere timer før bt.no omtalte den. Han uttaler seg på vegne av legevaktsjef Frank van Betten.

- Vi ser alvorlig på denne saken, som blir opprettet som en personalsak, sier Hiis Bergh.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett her

- Ekstremt utakknemlige

En pasient skal ha vridd seg i gallesteinsmerter, mens han ventet på smertestillende.

I bt.no er legen sitert følgende: «Du skal være klar over at bergenserne er ekstremt utålmodige og utakknemlige og kommer dit med småting. Det er alltid kø på legevakten uansett».

I et intervju med VG torsdag kveld innrømmer han at uttalelsene kan ha vært i kraftigste laget.

- Jeg var på vei hjem fra jobb og ble litt amper da de ringte. Jeg sa kanskje ting jeg ikke burde sagt. Mange kommer til legevakten med ting de like gjerne kunne tatt med fastlegen sin neste dag, sier han til VG Nett.

- Hva mener du, som hans overordnede, om en slik uttalelse?

- Jeg har bare sett det som står i avisene, men dette er noe som må stå for legens egen regning, sier overlege Torbjørn Hiis Bergh til VG Nett.

Overlegen ønsker ikke å spekulere i hvilke konsekvenser dette kan få.

Til Bergens Tidende forteller legen at han fikk tilbud om å være i beredskap under konserten. Han mener dette ikke er en sak, og forteller til avisen at dersom folk var alvorlig skadet hadde de blitt fraktet til Haukeland sykehus uansett.

Sliter med bemanning

- Jeg synes det er rart å gjøre et nummer ut av at noen kommer inn til legevakten med høysnue og må vente noen timer, sier legen.

Bergens Tidende skriver at legevakten i Bergen sentrum i lengre tid har hatt problemer med at legene ikke møter opp til oppsatte vakter. Ifølge lokalavisen måtte også politifolk sitte i kø på legevakten onsdag kveld.

Legevaktsjef Frank van Betten sier de alltid etterlyser grunnen ved fravær. På generelt grunnlag sier van Betten at en konsert er en spesiell årsak, men legevaktsjefen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks