Hovedinnhold

Elev ikke lenger trusselsiktet

<p>SKOLETRUSSEL VIA APP: Væpnet politi rykket ut til Vollen ungdomskole i Asker fredag etter at en trussel ble fremsatt mot skolen. Enheten som sendte trusselmeldingen var koblet til skolens nettverk.</p>

SKOLETRUSSEL VIA APP: Væpnet politi rykket ut til Vollen ungdomskole i Asker fredag etter at en trussel ble fremsatt mot skolen. Enheten som sendte trusselmeldingen var koblet til skolens nettverk.

Foto: Trond Solberg, VG
Mistankene mot eleven som ble siktet for å ha fremsatt en trussel mot Vollen ungdomsskole på fredag er svekket. Vedkommende har ikke lenger status som siktet.

Denne saken handler om:

Én elev ble fredag pågrepet etter at det var kommet trusler mot skolen. Etter å ha sittet i avhør fredag kveld ble vedkommende løslatt. Lørdag hadde eleven status som siktet, men politiets påtaleansvarlig Nina Andresen forteller søndag til VG at mistanken nå er svekket.

– Vedkommende har ikke lenger status som siktet, sier hun.

Væpnet politi rykket i 13-tiden fredag ut til Vollen ungdomsskole i Asker etter at trusler mot elever ble fremsatt i en melding via mobilappen Jodel. Det er den ellevte trusselen som er fremsatt mot norske skoler via appen på de siste fire månedene.

Koblet til skolens nettverk

– Hva gjør dere videre?

– Det vi jobber med nå er å sammenstille informasjon som vi har fra Jodel i Tyskland opp mot nettverksinformasjon fra skolens trådløse nettverk.

Hun forteller at den aktuelle enheten, en iPhone eller en iPad, var tilkoblet dette nettverket da meldingen ble sendt.

– Det gjør at antallet enheter er snevret inn, og vi jobber med å ytterligere forminske antallet, sier hun.

– Er grunnen til den frafalte siktelsen at vedkommende ikke var på skolen eller ikke var koblet til skolens nettverk da meldingen ble sendt?

 – Det kan jeg ikke gi ut detaljer på nå, sier Andresen.

Politiet ønsker tips fra publikum. Oslo politidistrikt kan kontaktes på 67 57 60 00