Hovedinnhold

Klarer ikke å håndtere antiterrorarbeid

VARSLET: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har varslet regjeringen om ressursmangelen og oppfølgeingsproblemene. Foto: Kai Myhre/Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
VARSLET: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har varslet regjeringen om ressursmangelen og oppfølgeingsproblemene. Foto: Kai Myhre/Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er ute av stand til å følge opp antiterrorsamarbeid og kontroll med eksplosiver. DSB skylder på ressursmangel.

Direktoratet har varslet regjeringen om at det ikke klarer å følge opp sentrale deler av sitt arbeidsområde, skriver Bergens Tidende.

- Vi makter ikke å gjøre jobben vi er satt til å gjøre, med de ressursene vi i dag disponerer, sier avdelingsdirektør Torill F. Tandberg i DSB.

Hun viser særlig til arbeidet med forebyggende sikkerhet og EUs antiterrortiltak.

- Det er et avvik mellom forventningene som stilles til DSB og det vi kan levere. Avviket vil øke uten en styrket bemanning, sier Tandberg.

Konsulentfirmaet Invida har laget en rapport for DSB om ressursbehovet på kjemikalieområdet de neste fem årene.

Rapporten tegner et bilde av at DSB presses fra alle kanter i arbeidet med alt fra kontroll med sprengstoff til import og salg av bombekjemikalier til transport av farlig gods. Ifølge rapporten peker de ansatte i DSB på en rekke konsekvenser.

Justisdepartementet opplyser at det er planlagt et møte med DSB etter sommeren, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer