Hovedinnhold

Nektes å ligge på flyet

MÅ BLI HJEMME: Siden hun ikke får fly til Lisboa med SAS Braathens, må May Turid Løvås Nilsen ligge hjemme på sofaen på Gjettum i Akershus. I dag skulle hun ha feiret datterens bursdag i Lisboa. Foto: Magnar Kirknes
MÅ BLI HJEMME: Siden hun ikke får fly til Lisboa med SAS Braathens, må May Turid Løvås Nilsen ligge hjemme på sofaen på Gjettum i Akershus. I dag skulle hun ha feiret datterens bursdag i Lisboa. Foto: Magnar Kirknes
BÆRUM (VG) Ryggskadede May Turid Løvås Nilsen ønsker å besøke datteren i Lisboa, men er avhengig av å ligge i flyet. Men det får hun ikke lov til hos SAS Braathens.

Denne saken handler om:

Fordi hun har en skade i ryggen og er operert en rekke ganger, klarer ikke 54-åringen å sitte oppreist. Derfor må hun ligge over tre stolseter i flyet. Selv om Løvås Nilsen ville betale full pris for tre seter, vil ikke SAS Braathens la henne fly til Lisboa.

- Jeg betaler jo for meg, og har fløyet på denne måten med SAS Braathens før. Derfor ble jeg overrasket da jeg plutselig ble nektet, sier May Turid Løvås Nilsen til VG.

SAS Braathens er alene som norsk flyselskap om å fly direkterute til Lisboa.

- Ingen av våre fly er godkjent for båretransport. Derfor er det ikke mulig å frakte en liggende passasjer til Lisboa, sier informasjonssjef Siv Meisingseth til VG.

Hun påpeker at en liggende passasjer krever ekstra oppfølging av hensyn til personens sikkerhet.

Etter at Løvås Nilsen fikk avslag, skrev hun et brev til samferdselsminister Torild Skogsholm for å klage på funksjonshemmedes muligheter til å fly med SAS Braathens. Statsråden ble engasjert i saken.

- Det er urimelig at en gruppe med en slik funksjonshemning ikke skal få mulighet til å fly. Om det så er for sitt eget omdømme, bør et flyselskap som SAS Braathens legge til rette også for de liggende passasjerene, sier statsråden til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks