Hovedinnhold

Ingen erstatning til barnehjemsbarn i Østfold

Nærmere 100 tidligere barnehjemsbarn i Østfold kan ha krav på oppreisning etter å ha blitt utsatt for omsorgssvikt, men det finnes ingen erstatningsordning i fylket.

Denne saken handler om:

Mens blant annet Oslo og Bergen kommune har gitt erstatning til flere tusen barnehjemsbarn, har ennå ingen kommuner i Østfold til nå gitt tilsvarende erstatning.

Mange har fått billighetserstatning fra staten, men foreløpig ingenting fra kommunene, melder NRK.

- Årsaken er at ingen Østfold-kommuner har fått på plass noen ordning for oppreisning, sier Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen (Frp).

Hun lover at Fredrikstad kommune sammen med ordførere i andre berørte kommuner skal se på om det er noen mulighet til å gi disse personene en erstatning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks