Hovedinnhold

Tybring-Gjedde om støtten fra høyreekstreme: - De kan dra dit pepper'n gror

MENINGSFELLER: Talsmann for organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge, Arne Tumyr, tidligere talsmann for den høyreekstreme organisasjonen Vigrid, Tore Tvedt og Erik Gjems-Onstad mener Frps Christian Tybring-Gjedde har mye nyttig å komme med. Foto: Scanpix
MENINGSFELLER: Talsmann for organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge, Arne Tumyr, tidligere talsmann for den høyreekstreme organisasjonen Vigrid, Tore Tvedt og Erik Gjems-Onstad mener Frps Christian Tybring-Gjedde har mye nyttig å komme med. Foto: Scanpix
(VG Nett) Frp-representant Christian Tybring-Gjedde setter liten pris på hyllesten han har høstet fra høyreekstreme.

Denne saken handler om:

Tips oss

I debattprogrammet Sytten Tretti på P4 torsdag hevdet lederen av Oslo Frp at han heller ikke visste hvem den kjente høyreekstreme organisasjonen Vigrid er.

Da hadde han blitt konfrontert med at den tidligere talsmannen Tore Tvedt, og flere andre høyreekstreme talspersoner, hadde hyllet stortingsrepresentantens kronikk i Aftenposten i dag.

Der hudflettet Frps Stortingsrepresentant norsk innvandrings- og integreringspolitikk.

«Vil vi noen gang føle oss som flerkulturelle? Aldri i verden! For vi tror ikke noe på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler», heter det i teksten han har skrevet sammen med styremedlem i Oslo Frp, Kent Andersen.

LES HELE KRONIKKEN HER. 

- Har en rasist inni seg

Det tok ikke lang tid før lovordene haglet fra høyreekstreme talspersoner.

- Tybring-Gjedde har helt åpenbart en rasist inni seg, men han tør dessverre ikke å slippe han helt ut. Jeg mener han burde tørre å snakke åpent om at vi deltar i en rasekrig, men han er mye tydeligere enn representanter for de etablerte partiene pleier å være. Det fortjener han honnør for, sier tidligere talsmann for den høyreekstreme organisasjonen Vigrid, Tore Tvedt til VG Nett.

VGTV: - Norsk kultur blir utkonkurrert 

Også organisasjonen «Stopp islameringen av Norge» ser på Tybring-Gjedde som en viktig støttespiller, og talsmann Arne Tumyr mener Frp-eren gjør deres synspunkter mer stuerene.

Har du tips om norsk politikk? Kontakt VG Netts jou rnalist her! 

- Jeg har ingen ting med disse organisasjonene å gjøre og de kan dra dit pepper'n gror for min del. Jeg mener det samme som Oslo Fremskrittsparti står for ,og jeg står for det som står i kronikken, sa han til P4 før han la til:

- Jeg bryr meg ikke noe om dem. Jeg vet ikke en gang hvem de er, jeg har ikke noe kontakt med dem. Det er helt uinteressant hvem som driver med dette.

Les også: Frp har mistet nær 100.000 velgere

Støre: - Sprøyt

Utenriksminister og styremedlem i Oslo Arbeiderparti, Jonas Gahr Støre er ikke forundret over at Fremskrittspartiet-politikeren får skryt fra høyreekstreme.

Siv Jensen til VG Nett: - Ville ikke brukt de ordene

- Denne kronikken er i sin tekst og sin tone ganske ekstrem. Jeg har til gode å kalle meddebattanter rasister. Jeg ser i dag at de som selv kaller seg rasister ønsker Tybring-Gjedde velkommen. Jeg vil ikke gi ham den karakteristikken. Han er valgt inn i det norske storting og jeg respekterer han for det, sier han til radiokanalen.

- Det var mye i dette innlegget og mye av det er sprøyt, for å si det på godt norsk, sier Støre.

Utenriksministeren mener Frps Christian Tybring-Gjedde fornekter at svært mange land i verden i dag opplever at folk er på flytting.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks