Hovedinnhold

Tybring-Gjedde: - Jeg representerer flertallet

MOT FLERKULTUR: Leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde har skrevet en kronikk i Aftenposten der han tar et oppgjør med flerkulturelle Norge. Foto: Line Møller
MOT FLERKULTUR: Leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde har skrevet en kronikk i Aftenposten der han tar et oppgjør med flerkulturelle Norge. Foto: Line Møller
Christian Tybring-Gjedde (Frp) føler seg fremstilt som en rasist etter at han skrev kronikken om at innvandring og flerkultur truer med å rive Norge i filler.

Denne saken handler om:

Kronikken ble publisert i Aftenposten i går. Der tar lederen i Oslo Frp et kraftig oppgjør med det han beskriver som Arbeiderpartiets flerkulturelle eksperiment.

- Kronikken jeg har skrevet representerer synspunktene til det store flertall av den norske befolkning. Jeg er mainstream i Norge og sier det du hører på fest eller i selskaper, men som ingen vil ta den offentlige debatten om, sier Tybring-Gjedde til VG.

Les også:Høyreekstreme hyller utspill fra Frp-topp

I kronikken med tittelen «Drøm fra Disneyland» hevder stortingsrepresentanten at innvandringen truer med å «rive Norge i filler» og at Arbeiderpartiet har dolket den norske kulturen i ryggen.

Les hele kronikken her!

Norsk kultur forsvinner

- Hva ville du med denne kronikken?

- Stille Arbeiderpartiet til ansvar for den demografiske utviklingen som vi ser i Norge i dag. Norsk kultur skvises ut fordi vi blir i mindretall mange steder, til fortvilelse for mange, men tydeligvis til stor tilfredshet for Arbeiderpartiet.

Les også:Siv Jensen: - Ville ikke brukt de ordene

- Hva legger du i at norsk kultur skvises?

- Det er skoler i Groruddalen der det ikke finnes noen nordmenn igjen, eller hvor det finnes kun en eller to. Hvordan skal man da opprettholde kulturtradisjoner som jul og påske hvis ikke en eneste person der anser seg som kristen? Da vil andre kulturer og feiringer ta over, og denne utviklingen har skjedd uhyrlig fort.

VG Nett-leser:
Jeg ble glad da jeg leste dette innlegget i Aftenposten i dag. Innlegget stemmer bra med hva jeg selv mener.
Debatten raser her!

- Er det et problem om familier i Groruddalen har andre kulturelle feiringer enn de tradisjonelle norske?

- Nei da, ikke noe problem i det hele tatt. VG har prøvd å få dette til å bli at jeg skulle ha et rasistisk snitt, og det er ganske irriterende og frustrerende, og så langt fra sannheten som mulig.

Les også:- Gjør samarbeid vanskeligere

- Er det for mange innvandrere i Oslo i dag?

- Ja. Det har gått altfor fort, slik at vi ikke har hatt sjanse til å starte på den integreringen som er nødvendig.

Les også:Tybring-Gjedde om støtten fra høyreekstreme: - De kan dra dit pepper'n gror

- Tullespørsmål

- Er for mange barn med innvandringsbakgrunn i 17. mai-toget i Oslo i dag?

- Dette blir bare tull. Det er hyggelig at folk går i 17. mai-tog. Jeg syns dette er en lite intelligent måte å spørre på. Jeg gidder ikke svare på det. Jeg har en master i internasjonal økonomi og en master i filosofi, så det blir lissom sånn våsete. Tullespørsmål. Du må tenke deg litt om før du stiller spørsmål.

Tybring-Gjedde har ønsket å trekke intervjuet, men VG har likevel valgt å trykke det.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks