Hovedinnhold

Siv Jensen: Støre mener én ting til frokost og en annen ting til middag

** – Det er hevet over enhver tvil at en mer aktiv håndtering ville gitt
bedre resultat. Det ville vært færre ledige med Arbeiderpartiets
politikk, svarer Støre.

Siv Jensen mener asylpolitikken som føres er en stor seier for Frp, og anklager Ap for å vingle i den økonomiske politikken.

Denne saken handler om:

Fremskrittspartiet avholder landsstyremøte på Gardermoen utenfor Oslo denne helgen. Søndag holdt partileder Siv Jensen sin tale.

I talen sier partilederen at hun er fornøyd med at flyktningpolitikk er grundig satt på dagsorden, og mener dette er Frps fortjeneste.

– Vi skal likevel ikke hvile på laurbærne. Vi har dårlig tid, sier Jensen i talen.

Det er ekstra hyggelig å tale til årets landsstyre på grunn av FRPs siste målinger, sier Partilederen.

– Det handler om at vi får gjennomslag for gode, viktige Frp-saker.

Anders Anundsen som hadde ansvaret for innvandringen da flyktningbølgen begynte får skryt av sin partileder for å ha tatt raske grep. På grunn av regjeringens raske tiltak og innstramninger har tilstrømningen til Norge dempet seg, men det er ifølge Jensen ikke sikkert at vil vare.

– Presset mot Norge er på ingen måte over.

Dagens migrasjonsutfordring kan ikke løses ved å gi flere mennesker permanent opphold i Norge, mener Jensen.

Mandag begynner årets budsjettkonferanse, og i talen understreker Jensen alvoret i dagens vanskelige økonomiske situasjon.

Regjeringen gjort mange viktige tiltak, mener Jensen. Flere store prosjekter innen samferdsel har blant annet gitt viktig økning i sysselsetting. Særlig stolt er hun av arbeidet for å minske vedlikeholdsetterslepet i norsk samferdsel.

– Det har vært en helt absurd situasjon til nå. Norske politikere har vært mer opptatt av å klippe snorer på nye prosjekter enn å ta vare på gamle, sier Jensen.

Det viktigste tiltaket for å sikre vekst og investeringer handler om å gi bedrifter og privatpersoner større økonomisk frihet. Da handler det blant annet om skattereduksjoner, mener Jensen.

– Spol tilbake og tenk på da Krisitin Halvorsen og Sigbjørn Johnsen var finansministre. Da var det ingen som snakket om skattelette. Nå er det vi som har ansvaret for finanspolitikken, og da blir det skattelette, sier partilederen.

Jensen beskylder Aps leder Jonas Gahr Støre for vingling i spørsmålet om hvor mye oljepenger Norge skal bruke for å motvirke ledigheten:

– Støre mener én ting til frokost og en annen ting til middag, sa Jensen.

Hun avviste kontant at det ville vært færre arbeidsledige med Støre som statsminister.

– Det er en hån mot arbeidsledige som står uten jobb. Jeg kunne kanskje tatt ham på alvor om han hadde hatt et alternativ til regjeringens politikk.

– Det er mange politiske utfordringer foran oss det neste året. Fellesnevneren er at vi har gode løsninger for disse. Derfor har jeg også tro på at 2016 blir et godt år for Frp, avslutter Jensen.

Støre selv mener Frp og Høyre snakker om Arbeiderpartiet for å slippe å snakke om egen politikk.

– Det ble avslørt at under halvparten av tiltakspakken er målrettet mot sørvestlandet i motsetning til hva Siv Jensen har hevdet. Denne bløffen er nok årsaken til at FrP heller vil snakke om Arbeiderpartiet, sier Gahr Støre som respons på Jensens tale.

Støre er enig med Jensen i at norske politikere ikke har ansvar for lav oljepris, men sier det er politikernes ansvar hvordan situasjonen blir håndtert.

– Høyre- og FrP-regjeringen har konsekvent vært på etterskudd med svake og lite målrettede tiltak mot arbeidsløsheten. Det har vært for lite og for sent fra første dag. Regjeringen har valgt skattekutt til de med mest fra før for å skape flere jobber. Det er mislykket, det sier også deres egne eksperter, sier Støre.

– Det er hevet over enhver tvil at en mer aktiv håndtering ville gitt bedre resultat. Det ville vært færre ledige med Arbeiderpartiets politikk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks