Hovedinnhold

Her blir Frp-statssekretæren tatt for sniking på bussen

Per Willy Amundsen: - Det er kun min egen feil

DRESSKLEDD: Med ID-kortet rundt halsen ble statssekretær i Kommunaldepartementet, Per Willy Amundsen, ilagt en skriftlig advarsel på bussen rundt klokken ti torsdag morgen. Foto: VG-TIPSER
DRESSKLEDD: Med ID-kortet rundt halsen ble statssekretær i Kommunaldepartementet, Per Willy Amundsen, ilagt en skriftlig advarsel på bussen rundt klokken ti torsdag morgen. Foto: VG-TIPSER
Statssekretær Per-Willy Amundsen (Frp) tar bussen til jobben i Kommunaldepartementet i Oslo hver dag. Torsdag morgen ble han tatt for sniking.

Denne saken handler om:

Amundsen nekter imidlertid for at det var en bevisst handling.

- Det var ikke planlagt sniking. Månedskortet gikk ut 17. desember, og jeg var to dager over på kortet. Jeg hadde rett og slett ikke fulgt med og trodde kortet varte frem til juleferien. Det er kun min egen feil, sier han til VG.

Han beskriver billettkontrolløren på bussen som forståelsesfull.

- Den hyggelige kontrolløren viste stor forståelse for situasjonen og lot meg slippe med en advarsel. Men det spørs om det ikke likevel kommer et gebyr i posten nå som VG har fattet interesse for saken.

- Hva lød boten på?

- Det var ikke en bot - men et gebyr på 750 kroner. Vi får se hva som kommer i postkassen, sier han.

- Nå skal jeg bytte ut månedskortet med årskort for å forhindre at dette skjer igjen. Jeg har allerede lastet ned Ruters app på mobilen, legger han til.

SV-topp ble tatt

Per-Willy Amundsen ble utnevnt til statssekretær for kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner 16. oktober. Han har tidligere vært medlem av energi- og miljøkomiteen på Stortinget og vært Frps miljøpolitiske talsmann.

Han er ikke den første topp-politikeren som er blitt tatt på fersken av billettkontrollører.

I 2011 ble SVs nestleder Bård Vegar Solhjell tatt for sniking på toget.

- Automaten på Son stasjon virket ikke da jeg skulle fornye kortet i dag tidlig. Rett etter fikk jeg en telefon og gikk uforvarende inn på en ubetjent vogn hvor det var billettkontroll.

- Jeg betalte selvsagt uten å protestere siden det var min egen feil at jeg ikke gikk rett på en betjent vogn da toget kom, sa Solhjell som beskrev situasjonen som «flau».

Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg, sier til VG at Amundsen har fått en skriftlig advarsel - og ikke får noe gebyr i postkassen denne gangen.

VISER SKJØNN: Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg. Foto: RUTER AS
VISER SKJØNN: Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg. Foto: RUTER AS

- Han hadde et månedskort som hadde utløpt et døgn i forkant. Vi oppfordrer våre billettkontrollører til å utvise skjønn, og det ble gjort i denne saken, sier Isberg.

Hun understreker at Amundsen er registrert i Ruters systemer, og at han vil bli ilagt et gebyr hvis det skjer igjen.

- Nesten gang vil ikke kontrollørene vise like stort skjønn, sier informasjonssjefen.

- Er det slik for alle Ruters kunder?

- Billettkontrollørene vurderer alltid situasjonen når det gjelder kunder som ønsker å gjøre opp for seg og som er trofaste betalere, og som kanskje ved en forglemmelse har glemt å fornye billetten sin innenfor et kort tidsrom, sier Isberg.

Hun benekter at Amundsen er forskjellsbehandlet på noe vis.

- Det var ingen av våre billettkontrollører som kjente ham igjen, eller visste hvem han var, sier hun.

Basert på fjorårets tall (tall for 2013) regner Ruter med et tap på cirka 100 millioner kroner årlig som følge av sniking.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks