Hovedinnhold

Hedstrøm til angrep på Hagen

PÅ LANSERINGEN: Carl I. Hagen lanserer sin nye bok foran et fulltallig pressekorps. Foto: Scanpix
PÅ LANSERINGEN: Carl I. Hagen lanserer sin nye bok foran et fulltallig pressekorps. Foto: Scanpix
(VG Nett) Under Carl I. Hagens pressekonferanse angrep Øystein Hedstrøm den tidligere Frp-formannen for partiets eksklusjoner.

Denne saken handler om:

I boken «Ærlig talt» kommer Hagen med flere titalls beskyldninger mot Kjell Magne Bondevik. Spesielt skuffet er Hagen over at den tidligere statsministeren aldri inviterte Frp inn i regjeringsvarmen.

Men Øystein Hedstrøm mener Hagen i stor grad kan skylde seg selv for at det ikke ble noe samarbeid.

- I 2000 og 2001 hadde vi flere eksklusjoner og udemokratiske prosesser i Frp. Det var vel ikke så rart, Carl, at Bondevik syntes Frp ikke var modne nok til å delta i en regjering, spurte den tidligere stortingsrepresentanten.

Hagen ble tydelig overrasket over at hans tidligere partikollega stilte spørsmål på pressekonferansen, men klarte å hente seg inn før han svarte:

MØTTE OPP: Tidligere Frp-politiker Øystein Hedstrøm møtte opp på Carl I. Hagens boklansering. Foto: Scanpix
MØTTE OPP: Tidligere Frp-politiker Øystein Hedstrøm møtte opp på Carl I. Hagens boklansering. Foto: Scanpix

- En av årsakene til den opprydningen som du nevner, var at vi fikk klare signaler fra politikere blant annet i KrF om at det var helt uaktuelt med regjeringsdiskusjoner så lenge vi hadde navngitte politikere i vår gruppe. Det var ikke Øystein Hedstrøm, men blant andre Jan Simonsen og Vidar Kleppe.

LES:Hedstrøm ut av Stortinget

SE BILDESPESIAL FRA HAGENS LIV

Under pressekonferansen presiserte Hagen gjentatte ganger at han mener Bondevik er hovedansvarlig for at Fremskrittspartiet ikke har vært i regjering.

- Hver gang for eksempel Syse sa noe pent om Frp fikk Willoch en lapp fra Bondevik om at det ikke var aktuelt å akspetere Frp. Han har hovedansvaret for at det ikke er forsøkt en gang med et samarbeid. Han startet det Lars Sponheim nå forsøker å videreføre, mener Hagen.

DISKUTÉR:- Sannheten kommer frem

Bondevik får gjennomgå

I boken langer Hagen ut mot partikolleger, journalister og politikere fra andre partier. Men ingen får så mange negative beskrivelser som Bondevik. Hagen omtaler den tidligere KrF-sjefen som maktsyk og ekstremt selvopptatt.

Tidligere Frper:- Carl er enda mindre enn jeg regnet med

Hagen skriver også at Bondevik er mer opptatt av sitt eget ettermæle enn å gjøre noe for de fattige. Dette fordi Bondevik fokuserte på hvor mye av statsbudsjettet som skulle brukes på bekjempelse av fattigdom i utlandet.

- Det er politikeren Bondevik som får gjennomgå, og jeg synes selv jeg begrunner det godt i boken. Han er svært opptatt av å bruke mest av andres penger på Afrika. Den som vil bruke én prosent er mindre barmhjertig enn den som vil bruke 1,25 prosent, ifølge Bondevik. Det har vist seg flere ganger at Afrika hadde klart seg bedre uten u-hjelp, sier Hagen.

Hagen fikk deretter spørsmål om angrepene var et forsøk på karakterdrap.

- Jeg tror Bondevik vil svare at jeg ikke har noen injuirende kraft. Vi må tåle en friskere debatt enn det som kanskje tidligere har vært litt gørrkjedelig, mener Hagen og legger til:

- Dette er en ærlig, subjektiv bok med mine meninger som bare jeg står ansvarlig for. Som person er Bondevik en hyggelig og grei mann, men som politiker har jeg problemer med ham.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks