Hovedinnhold

Frp vil straffe mødre som lyver

TAR GREP: Likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) varsler en egen stortingsmelding om likelønn. Foto: Scanpix
TAR GREP: Likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) varsler en egen stortingsmelding om likelønn. Foto: Scanpix
Fremskrittspartiet mener det er på sin plass å straffe kvinner som lyver om hvem den egentlige barnefaren er, men barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) vil ikke ha noe av et slikt forslag.

Denne saken handler om:

- Vi bør vurdere straffereaksjoner mot kvinner som oppgir feil far. Det kan virke preventivt og hindre framtidige tilfeller, sier Solveig Horne (Frp) i Stortingets familie- og kulturkomité til Aftenposten.

Lysbakken avviser Frps forslag. Det er ikke behov for å straffeforfølge mødre som oppgir uriktig far, mener han, og argumenterer med at det nå er kommet særregler for gjenopptakelse av farskapssaker. Det offentlige betaler utgiftene i forbindelse med DNA-analyser når det er tvil i en sak. Etter reglene som finnes i dag, kan alle som vil det, kreve DNA-testing.

Les også:Frp vil kutte antall kommuner til 100

- Dagens regler er hensiktsmessige. Det er kommet regler om tilbakebetaling av barnebidrag og indeksregulering av beløpet. Jeg har ikke noen tro på at det å straffeforfølge moren vil oppleves som mindre opprivende, sier Lysbakken.

Horne hevder at regjeringens prat om likestilling tydeligvis ikke gjelder når det går mot kvinners interesser.

Les også:Frp-pappa: - Må få bestemme permisjonen selv

- Etter samlivsbrudd blir ikke far likestilt i det hele tatt, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks