Hovedinnhold

Frp vil kutte antall kommuner til 100

FÆRRE KOMMUNER: Per Willy Amundsen vil at Norge skal sitte igjen med rundt 100 kommuner. Foto: Alf Øystein Støtvig/ VG
FÆRRE KOMMUNER: Per Willy Amundsen vil at Norge skal sitte igjen med rundt 100 kommuner. Foto: Alf Øystein Støtvig/ VG
Fremskrittspartiet vil bruke belønning som virkemiddel for å slå sammen nok kommuner til at Norge sitter igjen med rundt 100 kommuner.

Denne saken handler om:

Frp har programfestet at kommunesammenslåing skal være frivillig. Men partiet ønsker en endring i kommunestrukturen, og Frps kommunalpolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener dette kan oppnås ved å lokke med gulrot.

- Erna Solberg forsøkte å tvinge kommunene gjennom straff. Det mener jeg ikke man skal gjøre. Å bruke belønning som virkemiddel er det beste. Det har de gjort i Danmark. Det er kun et par kommuner som er blitt tvunget til sammenslåing, sier Amundsen til Nationen.

Les også:Jensen kritisk til FNs klimapanel

Han ser for seg at Norge bør ha rundt 100 kommuner, men vil ikke fastsette et endelig tall.

- Det er litt vanskelig å si nøyaktig tall. Men hvis du ser på regionrådene, der man har funnet naturlige samarbeidsformer, vil du ha et godt utgangspunkt, sier Amundsen.

Les også:Frp-pappa: - Må få bestemme permisjonen selv

Han mener det ville ha vært et bredt politisk forlik på Stortinget dersom Senterpartiet ikke hadde sittet i regjering med Arbeiderpartiet. Sp er kritisk til kommunesammenslåing fordi partiet har mange ordførere i dag, hevder Amundsen.

- De vil miste mange tillitsvalgte hvis en rekke kommuner blir slått sammen, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks