Hovedinnhold

Frp-topp: - Innvandrergutter blir hissigere enn norske

... men Tybring-Gjedde avviser at de har et «slemt gen»

GARDERMOEN (VG) Christian Tybring-Gjedde (Frp) kaster nye brannfakler inn i innvandringsdebatten - og inviterer Høyre og Ap til politisk dugnad.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fra talerstolen på Frps landsmøte fyrte stortingsrepresentanten og Oslo Frps leder en voldsom salve mot norsk innvandrings- og integreringspolitikk:

«I Groruddalen blir blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt, barn blir truet med juling fordi de har salamipølse på brødskiven i matpakken, gutter med innvandrerbakgrunn truer norske gutter med juling dersom de ikke får mer spilletid på fotballaget, godteposer til barna ved markeringer i barnehagen blir gjennomgått for gelatin - slike poser blir merket med bilde av en gris til skrekk og advarsel. Om kveldene og i helgene stikkes biler i brann og ruter knuses i skolebygninger. Dette er ikke noe den monokulturelle stortingsrepresentanten Tybring-Gjedde finner på. Dette er en del av hverdagen i flerkulturelle Groruddalen i Oslo».

Talen avsluttet han med en invitasjon til Arbeiderpartiet og Høyre om en innvandringspolitisk dugnad (se oversikt nederst i saken).

- Hva er formålet med en slik utfordring?

- Jeg ønsker å provosere Høyre og Arbeiderpartiet til å diskutere de utfordringene vi har i innvandringspolitikken. Jeg mener vi må våge å forsvare vår kulturarv, og være stolte av dem, svarer Tybring-Gjedde.

Les også: Uaktuelt å støtte ren Høyre-regjering 

Bruker barn

­ Du trekker frem Groruddalen i talen din. Frp har sammen med Høyre hatt makten i Oslo i lang tid. Hvorfor har ikke dere brukt den makten til å påvirke situasjonen i Groruddalen?

- Det er umulig for oss å påvirke situasjonen når 10-12.000 innvandrere bosetter seg i Groruddalen årlig. Det er innvandringen til landet som må begrenses, og det styres fra Stortinget, ikke i Oslo kommune.

Les også: Frp-topp mistenkes for barnelokking 

Ifølge Tybring-Gjedde har han hentet alle eksemplene i talen sin fra media, gjennom samtaler med beboere i Groruddalen og fra Human Right Service sine hjemmesider.

Les også: Vil ha hard og simpel soning for innvandrere 

- Du bruker barn og unge i dine eksempler. Ser du noen problematiske sider ved det?

- Nei. Det er folk med barn som flytter fra Groruddalen, og som opplever disse problemene på kroppen.

- Er det ikke vanlig at barn og ungdom mobber og erter hverandre uten at det har noe med innvandring å gjøre?

- Mobbing er det overalt, men det er noe annet når innvandrergutter går sammen i gjenger, mot norske gutter. Det er ingen tvil om at innvandrergutter blir hissigere enn norske - det ligger i kulturen.

- På hvilken måte?

- Muslimer har selvfølgelig ikke et slemt gen, men det er kulturelt. Det har noe med den unaturlige patriarkiske linjen muslimske familier er bygget opp på, hvor far bestemmer, deretter følger sønnene foran mor og døtrene i hierarkiet.

Har du tips om Fremskrittspartiet? Kontakt VG Netts politiske journalister her! 

Her er Christian Tybring-Gjeddes utfordring til Høyre og Ap:

«Er dere enige om at følgende 4 forutsetninger skal legges til grunn for de løsninger vi i fellesskap må finne?

1. Dagens innvandringspolitikk er ikke bærekraftig, verken verdimessig eller økonomisk

2. Islam utstår ikke frihetsverdier, og islams makt øker dag for dag. Derfor må innvandringen fra muslimske land reduseres kraftig.

3. Nye innvandrere skal ha begrenset tilgang til offentlige ytelser. Den som bidrar skal fullt belønnes.

4. Ansvar for integrering ligger først og fremst hos innvandrerne selv».

Tybring-Gjedde fortsetter med en ny utfordring til Arbeiderpartiet og Høyre - dersom svaret er ja på punktene over.

«Har jeg en ny utfordring til Ap og Høyre. Er dere enig i at integreringstiltak skal baseres på følgende 5 byggeklosser?

1. Ubetinget kjærlighet til Norge og vår kristne kulturarv

2. Lidenskap for det umistelige - nemlig Demokratiet

3. Et helhjertet forsvar for vårt trygge velferdssamfunn

4. En kompromissløs avvisning av sharia

5. Assimilering av frihetsverdiene; likeverd, likestilling, ytringsfrihet, pluralisme og personlig frihet»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks