Hovedinnhold

Eli Hagen langer ut

LANGER UT: Eli Hagens bok «Elskerinne, sekretær og hustru» ble lansert i Oslo mandag. Foto: Scanpix
LANGER UT: Eli Hagens bok «Elskerinne, sekretær og hustru» ble lansert i Oslo mandag. Foto: Scanpix
(VG Nett) Eli Hagen var ikke nådig mot politiske motstandere og presse da hun lanserte boken om sitt liv mandag.

Denne saken handler om:

Både Kjell Magne Bondevik, Erna Solberg, Inge Lønning og VG fikk gjennomgå da Eli Hagen presenterte sin nye selvbiografi «Elskerinne, sekretær og hustru».

- Jeg føler at vi i alle år har vært utskjelt, spesielt av dere i pressen. Med denne boken har jeg skrevet av meg sinnet og raseriet, sa Eli Hagen da hun innledet pressemøtet.

VG TV:Se Eli Hagen fyrer løs

- Jeg sier rett fra levra det jeg mener. Det er blitt sagt så mye stygt om Carl gjennom årene. Han er blitt omtalt både som slimål, Hitler og sammenlignet med Mao. At jeg nå sier litt tilbake til disse, må de faktisk tåle.

Eli Hagen har jobbet for mannen Carl I. Hagen og Frp i nærmere 30 år. I boka skildrer hun vanskelige perioder i partiet og tar oppgjør med gamle venner og politiske motstandere. En av dem som fikk sitt «pass» påskrevet mandag var tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Min mening er at Bondevik mest har vært opptatt av seg selv. «What's in it for me»-Bondevik har etter min oppfatning gjennom årene vært mer interessert i seg selv, enn av landet, sa fru Hagen.

- Ufiks Erna

I boken omtaler hun Høyre-leder Erna Solberg blant annet som en «ufiks og dårlig kledt grå mus som verken kan smile eller le», som er «usjarmerende» og som verken har «politisk teft eller analytiske evner».

- Erna har ikke sagt det styggeste om Carl, men også høyrefolk må tåle hva jeg mener. De kan like det eller ikke like det. Om Erna er såret og støtt, beklager jeg det, svarte Eli Hagen da hun ble konfrontert med sine hardtslående karakteristikker.

SV-leder Kristin Halvorsen har imidlertid vunnet fru Hagens sympati.

- Kristin Halvorsen har jeg respekt for. Hun er blid og hyggelig og hilser på deg i gangene på Stortinget, det er det ikke alle som gjør. Kristin er en veldig skvær jente.

I boken «Elskerinne, sekretær og hustru» skriver Eli Hagen også åpenhjertig om hvordan hun var sjalu på ektemannen Carl I. Hagens nære kollega Siv Jensen,
og at hun ble forsøkt voldtatt som 18-åring i Oslo.

Navngir VG-journalister

Som i selvbiobgrafien, brukte Eli Hagen anledningen til å «svinge pisken» over VG på dagens pressekonferanse.

- VG har vært på jakt etter oss som personer. Det har vært en kjempebelastning. Jeg synes politikere må ha lov til å ha et privatliv og kunne være litt i fred, sa Eli Hagen

I kapittelet «Dette mener jeg om VG» navngir fru Hagen to av avisens journalister som «har i årevis lusket rundt i gangene på Stortinget utenfor våre kontorer i påvente av å finne noe negativt å skrive om Fremkrittspartiet og særlig om Carl».

Eli Hagen avlyste mandag et Tett på nett-intervju med VG Netts lesere. Nesten 200 av VG Netts lesere hadde sendt inn spørsmål til henne.

En av leserne, Ingeborg, ville spørre fra Hagen: Snakker du og Carl I. politikk i fritiden? Og: Blir du ikke sliten av å være kjendis?

VG Nett-leseren Starberg hadde følgende spørsmål: Hvordan er det å spille annenfiolin i et stort orkester som FRP? For Carl Ivar og Siv har jo alltid betjent rollen som førstefiolinister...

Mange av VG Nett-lesernes spørsmål omhandlet håret til fru Hagen: Hei, Eli! Jeg sliter med flatt og livløst hår. Hva slags hårstylingprodukter bruker du?

En annen leser spurte: Er det noe du angrer på av ting du har sagt eller gjort i alle disse årene?

Eli Hagen ville heller ikke stille opp på intervju med VG TV under boklanseringen mandag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks