Hovedinnhold

- Eli Hagen er ondskapsfull

REAGERER: Fritjof Frank Gundersen var i Frankrike da boken til Eli Hagen ble lansert før jul. Nå slår han tilbake. Foto: SCANPIX
REAGERER: Fritjof Frank Gundersen var i Frankrike da boken til Eli Hagen ble lansert før jul. Nå slår han tilbake. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Tidligere Frp-politiker Fridtjof Frank Gundersen reagerer kraftig på Eli Hagens beskrivelser av ham selv i boken «Gift med Carl».

Denne saken handler om:

I 16 år representerte Fridtjof Frank Gundersen Frp på Stortinget, helt til han meldte seg ut i protest høsten 2001.

Før jul i fjor kom Eli Hagens mye omtalte bok, og der langer hun ut mot blant andre Gundersen.

- Det er ondskapsfullt skrevet, spesielt fordi hun omtaler noe så gammelt, sier han til VG Nett.

- Jeg sier rett fra levra det jeg mener. Det er blitt sagt så mye stygt om Carl gjennom årene. Han er blitt omtalt både som slimål, Hitler og sammenlignet med Mao. At jeg nå sier litt tilbake til disse, må de faktisk tåle, sa Eli Hagen selv da boken ble lansert.

SE VGTV:Eli Hagen fyrer løs

- Ondskapsfull

I lokalavisen Østlendingen, som dekker Gundersens hjemsted Tynset, tordner eks-politikeren mot Eli Hagen og hennes utbroderinger i boken.

- Den dama er så ondskapsfull som hennes forstand tillater henne, utdyper han overfor avisen.

I Hagens bok «Gift med Carl. Elskerinne, sekretær og hustru» blir Gundersen ifølge Østlendingen beskrevet som «umåtelig gjerrig og selvopptatt». Ifølge boken gikk Frank Gundersen fra å være en nær venn til å bli Carl I. Hagens bitre fiende og bråkmaker.

Elin Engum Hagen antyder også at Frank Gundersen var opptatt av komme på utenlandsreiser for å tjene «gode penger» på Stortingets diettordninger.

- Ikke injurierende

Gundersen har ikke selv lest boken, men har fått gjengitt innholdet i en rekke oppslag i media etter utgivelsen. Han reagerer ikke bare på omtalen av seg selv, men også Eli Hagens beskrivelser av Øystein Hedstrøm og tidligere Frp-representant Bjørn Erling Ytterhorn, som døde i 1987.

I et strengt hemmelig brev krever mangeårig Frp-rådgiver og Nobelkomite-medlem Inger-Marie Ytterhorn (65)

at Eli Hagen stanser ryktespredningen om mannens død.

- Det Eli Hagen skriver er fullt av ondskap, både om meg og andre, sier Gundersen til Østlendingen.

Gundersen vurderer ikke å ta saken videre. Han mener Eli Hagen ikke har injurierende kraft.

- Hva tror du er årsaken til at Eli Hagen skriver om disse tingene nå?

- Hvis det ikke er for å tjene penger, så blir jeg overrasket, sier Gundersen til VG Nett.

- Ingen kommentar

Eli Hagen nekter konsekvent å uttale seg til VG og VG Nett. Direktør i Giga forlag, som har utgitt boken til Hagen, gir imidlertid en kort kommentar.

- Det ville overraske forlaget om Eli Hagen sier seg enig i uttalelsene fra Fritjof Frank Gundersen, konstaterer Einar Røhnebæk.

Ut i protest

Fridtjof Frank Gundersen er jusprofessor og satt i fire perioder på Stortinget for Akershus. Han var i perioder en nær venn av ekteparet Hagen, helt til han valgte å melde seg ut av Fremskrittspartiet i 2001 i protest mot at en rekke sentrale personer som hadde kommet på kant med Carl I. Hagen, ble ekskludert av partiet.

- Vi samarbeidet i grunnen bra lenge, men det skar seg helt da eksklusjonene kom. Carl I. Hagen aksepterte ikke motstand og andre argumenter. Han likte heller ikke at jeg stemte mot stortingsgruppen i IT Fornebu-saken. Jeg viste til partiprogrammet som sa at det skulle være åpen konkurranse. Men Eli og Carl I. Hagen har alltid hevet seg over partiprogrammet. Hele partiet har vært en familiebedrift styrt av Carl I. og Eli Hagen, sier Gundersen til Østlendingen.

Han var i Frankrike da boken kom før jul, og forklarer at han derfor ikke kunne svare på de utallige henvendendelsene han fikk fra pressen den gang. Men da Østlendingen tok kontakt nå, bestemte han seg for å slå tilbake.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks