Hovedinnhold

Familien: – Savnet etter Ole-Jostein er ubeskrivelig stort

<p>OMKOM I ULYKKE: Ole-Jostein Johansen (29) fra Andersdal i Tromsø omkom i en paragliderulykke i Mexico onsdag 20. januar.</p>

OMKOM I ULYKKE: Ole-Jostein Johansen (29) fra Andersdal i Tromsø omkom i en paragliderulykke i Mexico onsdag 20. januar.

Foto: Privat
(iTromsø) Det var 29 år gamle Ole-Jostein Johansen som omkom i en paragliderulykke i Mexico i forrige uke. Familien forteller om en eventyrlysten tromsøværing med glimt i øyet som vil bli dypt savnet.

Johansen omkom i en paragliderulykke i den meksikanske delstaten Jalisco forrige uke. Ulykken skal ifølge familien ha skjedd sent onsdag kveld norsk tid.

– Savnet av Ole-Jostein er ubeskrivelig stort, han ble revet bort fra oss så altfor tidlig. Vi fikk den hjerteskjærende beskjeden tidlig torsdag morgen. Vi i familien har vært i kontakt med det norske reisefølget og arrangørene, og de har vært til stor støtte for familien, forteller far Jon-Arne Johansen, mor Ranveig Kaino og 29-åringens søsken til iTromsø.

– Høyt elsket av alle

Familien beskriver den omkomne tromsøværingen som en aktiv og reiseglad gutt, som alltid var i godt humør.

– Ole-Jostein var eldst i en søskenflokk på seks, og høyt elsket av alle. Han sa alltid at han hadde lyst til å reise mye og lyst til å se verden. Dette var noe han også fikk gjort. Ettersom han jobbet offshore var dette noe han hadde mulighet til å gjøre. Han hadde alltid godt humør, og glimt i øyet.

– Han var veldig glad i å reise på turer generelt, også turer med paragliding. I tillegg til reising og paragliding hadde han flere andre hobbyer, blant annet dykking, motorsykkel, jakt og friluftsliv, forteller familien.

Les også: Mann (20) døde i paragliderulykke

Var fornøyd med turen

På denne turen til Mexico reiste Johansen først til Miami i Florida for en uke, før han derfra tok turen videre til Mexico.

Der møtte han de som han skulle på en arrangert paraglidertur sammen med de neste to ukene.

– Vi fikk snakket med ham på telefonen, og han var veldig fornøyd med turen. Turen var arrangert av en norsk reisearrangør, forteller familien til iTromsø.

29-åringen hadde tidligere vært på flere paragliderturer, blant annet til Mexico i januar for et år siden.

Norsk gruppe

Ole-Jostein Johansen var aktiv i Tromsø hang- og paragliderklubb. Vegard Mellem, faglig leder i klubben, opplyste til iTromsø mandag at klubben fikk beskjed om den tragiske ulykken dagen etter den inntraff.

– Han har vært aktiv i noen år og flydd mye både i Tromsø og i utlandet, forteller han.

– Det var ei norsk gruppe som var i Mexico sammen, men han var den eneste fra Tromsø. Når slike ting skjer jobber vi for å gjøre det ryddig og ordentlig både overfor dem som deltok i gruppen og for pårørende, sier Mellem.

Videre forteller han at det vil bli satt ned en granskingsgruppe som vil undersøke nærmere hva som har skjedd.