Elevavisen

VG Nett-logo

Tirsdag 13. oktober

Annonseinfo

Diskusjon - Norsk Politikk

Klikk her for å gå til forumet

Diskusjon - Internasjonal politikk

Klikk her for å gå til forumet

En lærer skal kunne sine barn og sitt fag!
Skrevet av lærer fra Rogaland i 5. klasse i barneskolen.
Jeg jobber som lærer, har vært lærer i 2 år. Det som overrasker meg med læreryrket er at det brukes alt for liten tid til selve undervisningen for elevene. Vi lærere bruker aller mest tid på å diskutere nye vedtak som rektor må ta opp, diskutere problemer i skolehverdagen, og hvordan skolen stiller seg til ulike tiltak. Så er det å dra hjem å planlegge neste dag, og rette prøver, se gjennom norsk skrivebøkene, sjekke om de har gjort leksene, skrive kommentarer osv osv. Dette tar tid. På Tabloid var det 2 stk som sa:

1. "Sommerferie, Vinterferie, Juleferie, Høstferie, Påskeferie, når skal dere begynne å jobbe lærere"

Jeg kjenner jeg blir så irritert av uviten til folk. De timene vi ikke får betalt for i skoletiden, som man bruker hjemme, får vi som kompensasjon i form av avspasering disse periodene.

2. "Vi mangler ordentlige kvalifiserte lærere"

Det finnes mange forskjellige type lærere. Det finnes nok dessverre lærere som ikke er flinke å lære ifra seg, lærere som ikke bruker nok tid på sitt arbeid. MEN disse lærerne faller fort igjennom i systemet.

Det er to ting den gode læreren skal kunne:
- Sine barn (elever)
- Sitt fag (det han skal undervise i)

Slurver en lærer på disse punktene er du solgt som lærer.
EGEN INNSATS:
Bruker mye tid på å tenke gjennom hvordan jeg kan lære fra meg best mulig til elevene. Alle lærer forskjellig, noe vi må ta hensyn til!
SKOLENS INNSATS:
Skolene gjør så godt de kan, men synes vi bør ha et skolesystem der vi får bruke kompetansen mer i jobb, og ikke bruke mest tid på å diskutere saker rektor tar opp!

Hva syns du?

Diskuter jobb og utdanning

Klikk her for å gå til forumet