Hovedinnhold

Eiker videregående skole evakuert etter bombetrussel

Elever til VG Nett: - Dette er tåpelig

EVAKUERT: Alle elevene er flyttet til rådhuset etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot Eiker videregående skole i Buskerud fredag. Foto: Robert Van Dijk
EVAKUERT: Alle elevene er flyttet til rådhuset etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot Eiker videregående skole i Buskerud fredag. Foto: Robert Van Dijk
HOKKSUND/OSLO(VG Nett) Eiker videregående skole i Buskerud ble evakuert etter en bombetrussel fredag morgen.Feigt og tåpelig dersom noen har ringt inn en falsk trussel, sier elever til VG Nett.

Fredag morgen ble det ringt inn en bombetrussel mot skolen.

Vet du noe om dette? har du tips eller bilder?Kontakt VG Nett!

- Det ble sagt at noen skulle ha med seg sprengstoff inn i et av klasserommene. Det var ingen tidsangivelse, sier lensmann i Øvre Eiker, Målfrid Høivik, til VG Nett.

Trusselen ble vurdert av politi, skolen og fylkeskommunen fredag morgen.

- Vi bestemte oss da for å iverksette evakuering, sier lensmannnen.

Elev: - Feigt hvis den er falsk

HADDE TENTAMEN: En del av elevene på Eiker videregående skole skulle ha heldagsprøver i matematikk fredag. Undervisningen er flyttet til rådhuset. Foto: Robert van Dijk
HADDE TENTAMEN: En del av elevene på Eiker videregående skole skulle ha heldagsprøver i matematikk fredag. Undervisningen er flyttet til rådhuset. Foto: Robert van Dijk

Lene Orsteen (19) ble stoppet av politiet da hun kom til skolen fredag. Da var evakueringen allerede i gang.

- Jeg føler meg litt utrygg, og syns det blir ekkelt å komme tilbake på skolen på mandag, når vi ikke vet sikkert hva som har skjedd. Hvis denne er falsk, kan det kanskje komme en ekte trussel senere, sier Orsteen til VG Nett.

- Hvis trusselen viser seg å være falsk, synes jeg det er feigt. Det ødelegger mye, siden mange skulle ha heldagsprøver i dag, tilføyer hun.

- Vi er litt fortvilet. Jeg skjønner ikke hvorfor noen vil gjøre noe sånt som dette, avslutter Orsteen.

Avbrøt heldagsprøvene

Steffen Myrvang (18) er elev ved skolen og hadde mattetentamen da poltiet kom inn i klasserommet litt før kl 10 i formiddag:

- Politiet kom inn og snakket med læreren. Etter det fikk vi beskjed av læreren om å gå ut av skolen. Alle gikk rolig ut og nå vet vi egentlig ikke hva som skjer. Vi står utenfor skolen og venter på beskjed om hva vi skal gjøre videre, sier Steffen Myrvang til VG Nett.

Flyttes til rådhuset

Skolen har nettopp informert elevene om at undervisningen blir flyttet til rådhuset resten av dagen, mens bombespesialister fra politiet går gjennom skolen.

Politiet understreker at de er nødt til å ta slike trusler på alvor.

- Det er heldagsprøver i matematikk på skolen i dag, så sjansen er stor for at dette er et påfunn, sier Høivik.

Eiker videregående skole har 495 elever fordelt på 19 klasser. Skolen tilbyr hovedsakelig allmenfag og formgivning, og har også hatt handel og kontor og helsefag.

- Tåpelig

HADDE BEGYNT: Markus Gevelt (18) er frustrert over å nåtte gi opp tentamen midtveis som følge av bombetrusselen. Foto: Geir Arne Kippernes
HADDE BEGYNT: Markus Gevelt (18) er frustrert over å nåtte gi opp tentamen midtveis som følge av bombetrusselen. Foto: Geir Arne Kippernes

- Jeg er litt irritert. Jeg harde begynt på prøven, og var nesten ferdig med den første delen. Det hadde gått veldig bra til da, sier eleven Markus Gevelt til VG Nett.

Plutselig fikk 18-åringen og hans medelever beskjed om at de måtte forlate skolen.

- Er dette en falsk trussel ødelegger de bare for andre. Er den reell, er det enda verre, sier Gevelt.

18-åringen er imidlertid ikke bare frustrert over situasjonen.

- Det er jo en positiv ting; vi får bedre tid til å lese, sier han til VG Nett.

Kameraten Ole Chr. Børsum (18) skyter inn:

- Men da blir sikkert prøven vanskeligere også.

Børsum er enig med kameraten i karakteristikken av de som kan ha kommet med trusselen.

- Dette er rett og slett tåpelig, sier han.

Trent i håndtering

Assisterende rektor Sverre Aass ved skolen sier til VG Nett at det har vært en uvanlig skoledag.

- I morges fikk vi beskjed av politiet om å komme oss ut av skolen. Slike trusler må vi ta alvorlig. Situasjonen var skremmende, sier Aass.

Han har opplevd lignende tidligere, på Hartvig Nissens videregående skole i Oslo for flere tiår siden.

- Vi tok det alvorlig den gangen, men nå har verden blitt voldsommere. Det har vært en del episoder på skoler i andre land, og vi må være forberedt på at noe lignende kan skje i lille Hokksund.

Både rektor og assisterende rektor ved skolen har blitt kurset av fylkeskommunen i hvordan de skal opptre i lignende situasjoner.

- Jeg føler at jeg hadde utbytte av det kurset i dag. Det er viktig å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge, og elever og læreres sikkerhet er det viktigste, sier Aass til VG Nett.

Er du i området? Har du tips eller bilder?Kontakt VG Nett!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks