Hovedinnhold

E. coli-bakterier funnet i drikkevann

E.COLI: Bakterien er nå funnet i drikkevannet i Vestre Toten. Foto: Hanne Mari Jordsmyr / Veterinærinstituttet
E.COLI: Bakterien er nå funnet i drikkevannet i Vestre Toten. Foto: Hanne Mari Jordsmyr / Veterinærinstituttet
E. coli-bakterier har blitt funnet i drikkevannet i Vestre Toten i Oppland.

Denne saken handler om:


Pål Ubisch, driftssjef i Vestre Toten kommune ber nå folk i området koke drikkevannet sitt.

- Jeg men folk skal ikke være så urolige. Man bør også ta en titt på Folkehelseinstituttets nettsider - der ligger det gode tips og råd for hva man skal gjøre i sånne situasjoner, sier han til NTB.

Advarselen gjelder kun de innbyggerne som får vann fra Skjelbreia vannverk. Et lite mindretall av innbyggerne i Vestre Toten får vann fra Sivesand vannverk i Østre Toten, og de er ikke berørt av E. coli-utbruddet.

Rådene gjelder også vann som skal brukes til matlaging.
Vannkvaliteten blir undersøkt hver uke, og E. coli-bakteriene ble oppdaget ved en rutinemessig kontroll tirsdag denne uken.

- Vi tok en kontrollprøve igjen onsdag, og fant bakterier da også. Derfor har vi etter samråd med Mattilsynet og kommunelegen valgt å gå ut med en advarsel, sier driftssjefen.

Det er ikke kjent hvor E. colibakterien i drikkevannet i Vestre Toten stammer fra. Driftssjef Ubisch vil derfor ikke si noe om hvor lenge de 11.000-12.000 innbyggerne som er berørt, må koke drikkevannet sitt. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks