Hovedinnhold

EU avgjør norsk fartsgrense for moped

Samferdselsdepartementet ser seg nødt til å skuffe to trafikanter som vil at det skal bli tillatt å kjøre fortere enn 45 km/t med moped.

VG følger

Det er et EU-direktiv og EØS-avtalen hindrer endring av fartsgrensen. Dette går fram av svarbrev adressert til to personer som nylig har tatt opp denne saken med departementet.

Samferdselsdepartementet viser til definisjonen av moped i «Rådsdirektiv 2002/24/EF om standardtypegodkjenning av to- og trehjulede motorvogner», som ikke tillater at enkeltland kan ha høyere tillatt fart enn 45 km/t for moped.

«Siden Norge er medlem av EØS, er vi forpliktet til å bruke denne definisjonen», skriver departementet - og tilføyer at vi dermed ikke kan vedta nasjonale regler som avviker fra dette.

Det går ikke fram av brevene om Samferdselsdepartementet ville ha vurdert å heve fartsgrensen dersom Norge ikke var bundet av EU-direktivet og EØS-avtalen. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer