Hovedinnhold

- iPhone 5 kommer i september

- NYKOMLING PÅ VEI UT: Apples toppsjef Steve Jobs vil ifølge kilder i selskapet snart være klar med en ny og forbedret iPhone-utgave. Arkivfoto: AP
- NYKOMLING PÅ VEI UT: Apples toppsjef Steve Jobs vil ifølge kilder i selskapet snart være klar med en ny og forbedret iPhone-utgave. Arkivfoto: AP
(VG Nett) Et drøyt år etter at forgjengeren iPhone 4 ble lansert, skal det nå komme en raskere og forbedret utgave av verdens mest populære smarttelefon.

Denne saken handler om:

Ifølge Reuters, som viser til tre anonyme kilder som har inngående kjennskap til selskapet, vil produksjonen starte i juli. De første eksemplarene vil dermed være ute til salg i september.
Lanseringen er forventet å bli lagt til årets Worldwide Developers Conference i begynnelsen av juni, der Apple-sjef Steve Jobs vanligvis presenterer de nyeste modellene på Apple-treet.

Den nye versjonen vil ifølge Reuters' kilder få en kraftigere prosessor lik den man i dag finner i iPad 2.

Apple har foreløpig ikke ønsket å kommentere oppfølgeren.

Rykteflom

Ifølge ryktene er dette noe av de tekniske dataene kjøperne av iPhone 5 kan vente seg, skriver China Times:

- Forbedret antenne.
- NFC for betaling ved hjelp av mobilen.
- To-kjernet A5-prosessor (samme som iPad 2).

Dersom det stemmer at telefonen blir utstyrt med såkalt Near Field Communication-teknologi (NFC), vil det bli mulig for iPhone-brukere å for eksempel bruke telefonen sin til å betale reiser med buss og tog ved å holde den opp mot et avlesningsapparat.

Skal ligne mye på iPhone 4

Utseendemessig skal telefonen vil bli ganske lik iPhone 4. Det betyr i tilfelle at skjermen ikke blir større, slik både China Times og andre medier har meldt tidligere.
Dagens modell har til sammenligning en 3,5 tommer skjerm.

Det blir anslått at så mange som hver tiende nordmann har iPhone. I år hevdes det at at Apple vil levere mellom 28 og 32 millioner enheter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi