Hovedinnhold

BlackBerry til Norge

(VG Nett) Mobilen som har tatt USA med storm kommer til Norge. Nå blir det enda enklere å ta med seg kontoret på farten.

VG følger

HENDIG: BlackBerry gir brukerne svært gode epostmuligheter rett i lomma. Foto: RIM
HENDIG: BlackBerry gir brukerne svært gode epostmuligheter rett i lomma. Foto: RIM

Flere av BlackBerry-brukerne i USA har knyttet seg så kraftig til den noe store mobilen, at de rett og slett har døpt den «crackberry».

Har du først opplevd å ha med deg e-posten i lomma på en så praktisk måte, kan det være vanskelig å slutte.

Les mer om BlackBerry-brukerne: «Glad den ikke funker på hytta»

Mobilen Blackberry finnes i de fleste forretningsfolks hender og gir en svært god forbindelse til bedriftens eposttjenester.

Systemet bruker alle sjefers favorittmetode for kommunisering. E-post, og et større full-tastatur gir raskere inntasting enn på vanlige mobiler.

Dessuten leveres e-posten til mobilen via et «push»-system, så man slipper å løpende la mobilen sjekke e-postkontoen. Flere andre mobiler har også støtte for likende metoder, men har ikke lagt stor vekt på denne funksjonen.

Med Æ, Ø og Å

Når systemet introduseres i Norge, er det modellen 8700g som kommer. Komplett med norsk tastatur. Men å kjøpe den som privatperson er ikke bare, bare.

- Den kommer ikke til å bli å solgt gjennom Expert, for å si det slik men den er tilgjengelig for bestilling fra klokken ni i dag, sier pressetalsmann Tom Bøe hos den norske importøren Trigcom til VG Nett.

BlackBerry-en kobler seg ofte opp mot en dedikert e-post-server i bedriften, for sikrere kommunikasjon, slikt har ikke privatpersoner anledning til å styre med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer