Hovedinnhold

Julestria i gang for spammerne

SPAM, SPAM, SPAM: Kanskje ikke så rart at de yngre nettbrukerne dropper eposten? Foto: Pål Unanue-Zahl
SPAM, SPAM, SPAM: Kanskje ikke så rart at de yngre nettbrukerne dropper eposten? Foto: Pål Unanue-Zahl
(VG Nett) Stress, gavekjøping, baking og enda mer spam i innboksen. Sikre tegn på at julen snart er her.

Denne saken handler om:

Alle kurvene peker oppover for uønsket post, med julesalget i gang er spammerne mer aktive enn noensinne. Urtemedisiner, svindel og falske Rolex-er dyttes på millioner av irriterte e-postbrukere verden over. Foran årets største shoppinghøytid er over ti prosent av spammen direkte forbundet med julen.

- Fra høsttakkefesten og over jul til nyttår ser vi en økning i julespam, sier salgsingeniør Penny Freeman i antispamselskapet Marshal. - Det skjer hvert år.

Lyst til å bli trygg på nett?Les VG Netts sikkerhetsskole her!

Spammerne er ute etter folk i julestria og lokker med tilsynelatende gode tilbud på nettshopping. Også svindlerne er ute etter stressede familiefolk med jul i blikket. Svindelforsøk av typen phishing, der de forsøker å lure ut bank- og kortinfo fra nettbrukere, steg med 2,2 prosent i begynnelsen av desember.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi