Hovedinnhold

HiFi-forsterker:

Billig og bra forsterker fra NAD

TEST: NAD C315BEE forsterker

NAD kan dette med forsterkere, noe de viser nok en gang med den lille og rimelige C315BEE.

Fakta/vi tester:

NAD C315BEE integrert forsterker
2 x 40 watt(8 ohm)
Powerdrive forsterkerkretsløp
6 lydinnganger
Inngang for MP3-spiller
Pris kr 2.498


NAD har alltid vært kjent for sine rimelige, men gode forsterkere. Konkurransen har riktignok tilspisset seg siden den første modellen 3020 hadde sine glansdager, og i dag er det ikke like lett å skille seg ut i mengden.

Konstruktør Bjørn Erik Edvardsen ble derfor satt på oppdraget med å lage en ny og gnistrende god budsjettforsterker. Resultatet er C315BEE til den nette sum av 2.498 kroner.

Tips:
Lurt å vite om forsterkere

Minimalistisk

Bortsett fra fjernkontroll og en minijack-inngang på fronten hvor du kan koble til MP3 spiller, er det lite ekstrautstyr å snakke om på NAD-forsterkeren. Her er det nemlig lyden som står i høysetet. En kikk under topplokket avslører en skikkelig ringkjernetransformator i strømforsyningen, og sammen med NADs velkjente Powerdrive kretsløp gjør dette forsterkeren i stand til å levere masse effekt når det trengs.

Tips:

Verdt å vite om lydkabler

Lydkvaliteten

NAD-forsterkeren viser raskt at den har alle de grunnleggende hi-fi kvalitetene på plass. Et stort og romslig lydbilde brer seg ut mellom høyttalerne, med en tydelig og nesten fysisk plassering av musikerne. Mellomtonen er klart en av forsterkerens styrker, med klar og fyldig stemmegjengivelse.

Det er først og fremst egenskapene i topp og bunn av frekvensområdet som avslører at vi ikke har med en dyr feinschmecker-forsterker å gjøre. Oppover i øvre mellomtone og diskant aner vi en viss tilbakeholdenhet, og vi går glipp av de aller mest finkornede detaljene. Bassen er overraskende slagkraftig, men kan virke litt upresis til tider.

Konklusjon

Dette er en forsterker som bringer deg tett på musikken til en svært konkurransedyktig pris, og vi kan uten tvil anbefale C315BEE til alle som leter etter en billig og bra forsterker. Men ikke gå amok med høyttalervalget - den trives best med høyttalere av den lettdrevne sorten.

Les hele artikkelen om NAD C315BEE her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi