Hovedinnhold

Mengden konjakk tredobles for turer fra Værnes

AVGANGSHALL: Trondheim lufthavn, Værnes. Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Foto: AVINOR
AVGANGSHALL: Trondheim lufthavn, Værnes. Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Foto: AVINOR
Flyselskapene rådes til å ta med tre ganger så mye konjakk ved avganger fra Trondheim lufthavn Værnes som fra andre flyplasser.

Trøndere er svært glad i det brune brennevinet, og lufthavnsjef Lasse Bardal forteller til NRK at det er nødvendig å øke mengden brennevin på flyginger fra Trondheim. Hvis ikke, går man tom før man har passert Oslo, forteller han.

- Trøndere har en forkjærlighet for konjakk. Både i butikken på flyplassen og om bord i flyet går det vesentlig mer konjakk enn fra andre flyplasser i Europa, sier Bardal.

Ulike landsdeler har ulike preferanser, og for reisende fra Oslo er det rødvin som gjelder. Informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen forteller at flyselskapet er opptatt av at folk skal ha det hyggelig om bord.

- Vi opplever svært sjelden passasjerer som er beruset, så det er rett og slett snakk om litt feriekos, sier Sandaker-Nielsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer