Hovedinnhold

Lanserer charterbilferie i USA

FAREN OVER: Mikke og Minni kan igjen ta imot besøkende i Disneyland etter at det mystiske støvet på billettlukene viste seg å være finkornet sandstøv, trolig av typen tryllestøv. Foto: Reuters
FAREN OVER: Mikke og Minni kan igjen ta imot besøkende i Disneyland etter at det mystiske støvet på billettlukene viste seg å være finkornet sandstøv, trolig av typen tryllestøv. Foto: Reuters
Star Tour er ikke helt som andre charterarrangører. Ikke før har de lansert "Blue Train" med togreiser gjennom Europa, så kommer "Blue Drive" med egen bil langs veiene i USA.

Denne saken handler om:

- Konseptet er ganske enkelt god gammeldags bilferie i form av en rundreise der bil og hotell er booket på forhånd, forklarer Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour overfor VG Nett.

Med "Blue Drive", som det nye feriekonseptet heter, tutler du rundt med leiebil i ditt eget tempo.

Helt nytt

Så ferskt er konseptet at Star Tour ennå ikke har gått ut med prisene. Men fra 1. november skal det være mulig å sette nøkkelen i tenningen.

I starten kan du kan velge mellom to rundturer. Blir ferieformen en suksess, vil Star Tour legge opp flere rundturer etterhvert:

Florida

Tur 1: Fort Lauderdale (en natt), Orlando (tre netter), Clearwater (en natt), Naples (en natt), Miami (en natt).

Larsen-Vonstett forteller at hun har gjoprt denne rundreisen selv - med Clearwater og Naples som to av turens absolutte høydepunkter.

Tur 2: Fort Lauderdale (en natt), Naples (to netter), Key Largo (en natt), Key West (en natt), Miami (to netter). Også en fin tur. For de aller fleste så holder det med en natt eller to nede i The Keys, mener Larsen-Vonstett. Her får du med Naples også.

Ny NAF-guide for USA

Skal du på bilferie i USA? I såfall kan du få mange gode råd i NAFs nye bilferieguide for USA:

Hvor fort er 90 miles i km? Hvor mye er 68 grader fahrenheit i celsius? Hva slags mobiltelefonsystem benyttes i USA? Hvilke reisearrangører har spesialisert seg på dette enorme landet? Må jeg ha med internasjonalt førerkort? Hvem leier ut Harley'en jeg ønsker meg?

Mange spørsmål melder seg om pass, reisemåte, leiebil, trafikkregler, ukjente enheter som miles og fahrenheit, veiavgifter, bompenger og drivstoffpriser. Og det er nettopp slike ting NAFs reviderte USA-guide, Bilferie i USA, gir svar på.

Ren nett-guide

- Det første USA-heftet kom i 2000, og denne tredje utgaven er en ren nett-guide, forteller avdelingsleder i NAF Reise, Trine Kanter Zerwekh.

- NAF har økt etterspørsel etter informasjon om USA, og har derfor ajourført og supplert guiden, og gitt den ny form. - Du finner den på www.naf.no under menyen "Reisen". Guiden publiseres som PDF, og kan lastes ned, printes ut og tas med i planlegging og på reisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise