Hovedinnhold

Her er alpinsenteret som redder skihelgen

Galdhøpiggen sommerskisenter har 50 centimeter nysnø

SOL OG SNØ: Dette bildet ble tatt på Galdhøpiggen Sommerskisenter klokken 9,30 i dag tidlig. Foto: Øystein Vaagaasarøygard
SOL OG SNØ: Dette bildet ble tatt på Galdhøpiggen Sommerskisenter klokken 9,30 i dag tidlig. Foto: Øystein Vaagaasarøygard
(VG Nett) Galdhøpiggen Sommerskisenter avsluttet egentlig sesongen 28. juli. Men nå har det åpnet igjen, siden ingen andre alpinsentre har nok snø.

Denne saken handler om:

Galdhøpiggen sommerskisenter

* Ligger på Juvbreen i Bøverdalen, 5 km fra Galdhøpiggen
* laveste punkt 1840 m.o.h, høyeste punkt 2200 m.o.h.
* Fallhøyde 350 meter
* En t-krokheis og en nedfart på breen som er 1400 x 1000 meter
* Heisen tar 1200 personer i timen, så det er plass til 30 lag som trener.

- I slutten av juli stengte vi fordi det var lite snø. Men vi har fått mye snø i høst, så nå er det helt supre forhold her, sier Per Vole som eier skisenteret.

I dag melder Galdhøpiggen sommerskisenter om 50 centimeter nysnø i den 1400 meter lange bakken på Juvbreen ved foten av Galdhøpiggen.

LES OGSÅ: Alpinanleggene utsetter sesongstart - igjen 

Per Vole har lenge hatt stort påtrykk fra idrettslag på desperat jakt etter snø. Derfor prøvde han å åpne allerede 11. oktober, men fikk det ikke til på grunn av tekniske problemer med skiheisen. Nå er de tekniske problemene løst, og heisen går for fullt til og med søndag.

- Nå i ukedagene er det bare idrettslag som trener her, men til helgen kommer en god del turister også, forteller Vole som har fått mange telefoner fra skientusiaster som ikke vil vente på vinteren lenger.

Hvor lenge sommerskisenteret kommer til å ha åpent utover vinteren, er avhengig av kuldegradene ved de andre alpinsenterne.

- Hvis flere av de andre skisenterene åpner neste helg, stenger vi. Men så lenge mildværet fortsetter og det ikke går an å stå på ski noen andre steder, kommer vi sannsynligvis til å holde åpent i helgene, sier Per Vole.

LES OGSÅ: Her er årets nyheter i alpinanleggene 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise