Hovedinnhold

GoToGate bryter med Ryanair

TERGER KONKURRENTENE: Ryanair og deres sjef Michael O'leary provoserer norske reisebyrpåer. GOTOGATE er de første til å bryte med lavpris-flyselskapet. Foto: Espen Braata
TERGER KONKURRENTENE: Ryanair og deres sjef Michael O'leary provoserer norske reisebyrpåer. GOTOGATE er de første til å bryte med lavpris-flyselskapet. Foto: Espen Braata
Ryanair har for alvor ertet på seg norske reisebyråer. Nå bryter Norges ledende reiseportal på nett - GOTOGATE - med det irske lavprisflyselskapet.

Denne saken handler om:

GOTOGATE avslutter salget av Ryanair-billetter med øyeblikkelig virkning. Selskapet er lei det de kaller amatørmessig behandling fra flyselskapets side.

Den utløsende årsaken til bruddet er at Ryanair nylig gikk ut og sa at selskapets billetter kjøpt gjennom reiseselskaper var ugyldige. Ryanair ønsker å kanalisere alt salg av flybilletter gjennom egne nettsider - og vil gjerne også selge tilleggstjenester der.

- Ikke noe galt

GOTOGATE har gjennomgått alt sitt salg av Ryanair-billetter den siste tiden, og funnet at billettene slett ikke er ugyldige.

Likevel velger nett-reisebyrået å avslutte alt salget av billetter fra det irske flyselskapet - trolig uten at Ryanair gråter over det.

- Lei av Ryanairs utspill

- Vi har sett oss grundig lei på måten Ryanair agerer på i markedet. Som aktør må vi forholde oss til mer eller mindre gjennomtenkte utspill i media. Ryanair tar seg aldri bryet med å kommunisere med oss direkte, sier administrerende direktør Jon Even Sørlie i GOTOGATE.

Han antar at Ryanair er interessert i å stå for større deler av ferieopplevelsen, enn bare flyreisen.

- Vil selge alt

- Ryanair har nok behov for å både selge hotellovernattinger og leiebilavtaler. Reiseportaler som GOTOGATE, som i hovedsak kjøper flybilletter fra selskapet, er en trussel mot denne forretningsidéen, sier Sørlie.

GOTOGATE har solgt Ryanair-reiser i to år - men nå er det altså slutt.

Ryanair har ikke lenger noen talsmann for Norden til å kommentere saken etter at Wilhelm Hamilton sa opp for to uker siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise