Hovedinnhold

Starter direkterute fra Oslo til Florida

FLORIDA: 30. november, et halvt år etter at de starter opp New York-ruten sin, begynner Norwegian også å fly Oslo-Florida, nærmere bestemt til Fort Lauderdale. Foto: Johan Søderlund
FLORIDA: 30. november, et halvt år etter at de starter opp New York-ruten sin, begynner Norwegian også å fly Oslo-Florida, nærmere bestemt til Fort Lauderdale. Foto: Johan Søderlund
(VG Nett) Gardermoen får direkterute til Florida. Norwegian begynner å fly dit like før jul.

Denne saken handler om:

Fort Lauderdale, ikke langt fra Miami, blir Norwegians fjerde langdistanserute fra Gardermoen - etter New York, Bangkok og Dubai (vinteren).

VG har tidligere skrevet at Kjos & co. starter opp Florida-flyginger fra Stockholm og København til høsten, og nå er det klart at de også skal fly fra Oslo.

Innunder jul

30. november letter første Florida-fly fra Gardermoen, og planen er at ruten skal flys med den nye Dreamlineren.

- En gledens dag både for oss og passasjerene, sier Nic Nilsen, sjefen på Oslo Lufthavn, som dermed kan glede seg over enda en direktelangrute fra det som begynner å ligne en virkelig knutepunkt-flyplass.

Flere ruter kommer

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er ikke mindre fornøyd:

- Langdistansemarkedet har altfor lenge hatt høye billettpriser og lite fleksibilitet. Den gode mottagelsen kundene har gitt våre ruter til New York og Bangkok, viser at det er behov for flere direkterutetilbud til USA og Asia, sier Kjos, som lover enda flere langruter.

POPULÆRT: Dette er Florida. Feite biler med soltak, vind i håret og palmer. Foto: Thomas Nilsson
POPULÆRT: Dette er Florida. Feite biler med soltak, vind i håret og palmer. Foto: Thomas Nilsson

Phuket neste?

I luftfartsmiljøet er det mange som tipper at neste langrute for Kjos & co. blir til Thailands største ferieøy Phuket, dit stadig flere nordmenn drar. Men om dette tier Norwegian-ledelsen.

LES OGSÅ: Her er barnas drømmereisemål

Kjos sikter seg for øvrig ikke bare inn mot norske reisende, men ser også muligheten for å fly flere utlendinger til Norge. Det er samme tankegang som da han tidlig på 2000-tallet åpnet en rekke ruter mellom Skandinavia og Polen.

Norwegian skal fly to ganger i uken mellom Oslo Gardermoen og Fort Lauderdale (tirsdager og lørdager), med priser fra 1499 kroner for en vei.

Avgangstidene fra Oslo blir klokken 15.10, med ankomst i Fort Lauderdale 19.30 lokal tid.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise