Hovedinnhold

Sjokk-kulde på Kanariøyene, snøkaos i Spania

LANGE KØER: Det gikk ikke fort på hovedveien inn til Madrid fredag ettermiddag i det uvanlig kraftige snøfallet. Foto: Reuters
LANGE KØER: Det gikk ikke fort på hovedveien inn til Madrid fredag ettermiddag i det uvanlig kraftige snøfallet. Foto: Reuters
Lengter du til Syden for å komme bort fra vinteren? Da bør du neppe dra til Kanariøyene, der termometrene har satt bunnrekord med 7 varmegrader i det som er det kaldeste været på 35 år.

Denne saken handler om:

På Mallorca har gassforbruket gått gjennom taket etter at temperaturen sank til 2 grader under null, meldte spanske medier fredag. På fastlandet ble hovedstaden Madrid rammet av snøvær som utløste kaos i trafikken.

- La bilen stå

Ved middagstider ble det meldt om bilkøer på til sammen nesten 400 kilometer på motorveiene rundt Madrid.

Sjekk været påpent.no!

Artikkelen fortsetter under bildet

SNØFONTENE: En blid kvinne blir fotografert foran Cibeles-fontenen i Madrid. Foto: Reuters
SNØFONTENE: En blid kvinne blir fotografert foran Cibeles-fontenen i Madrid. Foto: Reuters


- Mange veier er stengt, spesielt i Madrid-området, der vi anbefaler folk å la bilen stå, sa en tjenestemann i trafikkmyndighetene.

Flyplass stengt

Barajas-flyplassen ved Madrid måtte stenges på grunn av tett snødrev, noe som er svært uvanlig.

Til Gran Canaria:Last ned gratis reiseguide her!
- og her kan du laste ned reiseguide for Madrid

- Ingen fly kan lande og ingen kan ta av, sa en talskvinne for luftfartsmyndighetene til nyhetsbyrået AFP.

I byen Guadalajara nordøst for Madrid stanset trafikken praktisk talt opp på grunn av store snømengder. Fra pilegrimsbyen Santiago de Compostela nordvest i landet ble det meldt om det kaldeste vinterværet på mer enn 30 år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise